Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andrej Rubljov potvrdio dolazak u Umag

Peti tenisač svijeta Rus Andrej Rubljov potvrdio je nastup na ovogodišnjem, 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u umaškom Stella Marisu, gdje je prije nešto manje od sedam godina potpuno neočekivano osvojio svoj prvi ATP naslov.

Mečevi glavnog ždrijeba ovogodišnjeg izdanja umaškog ATP turnira će započeti u nedjelju, 21. srpnja, a finale će biti odigrano u subotu, 27. srpnja, istog dana kad će u pariškom Roland Garrosu započeti olimpijski turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 26-godišnjeg Rusa ovo će biti peti nastup u Umagu, u kojem je debitirao 2015. s pozivnicom za glavni turnir. Rubljov je 2017. u Stella Maris došao kao 74. tenisač svijeta, ali je put do glavnog turnira trebao izboriti kroz kvalifikacije. No, u meču za ulazak u glavni turnir pobijedio ga je Mađar Attila Balazs. Nesretna ozljeda Borne Ćorića, koji je zbog toga morao odustati od nastupa, otvorila je Rubljovu put u glavni ždrijeb kao “sretnom gubitniku” iz kvalifikacija. Sedam dana nakon poraza u kvalifikacijama tada 19-godišnji Rus je u rukama držao veliki kristalni trofej namijenjen umaškom pobjedniku. 

Rubljov je nakon naslova u Umagu osvojio još 14 trofeja na ATP Touru, a svakako najvažniji među njima je prošlogodišnji osvojen na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu. Uz to ima naslov pobjednika Davis Cupa iz 2021., kad je Rusija u madridskom finalu nadigrala Hrvatsku (2-0), a iste je godine osvojio i zlatno olimpijsko odličje na Igrama u Tokiju, igrajući u konkurenciji mješovitih parova sAnastasjom Pavljučenkovom.

Kvalifikacije za ovogodišnji turnir će započeti u petak, 19. srpnja, a mečevi glavnog ždrijeba u nedjelju, 21. srpnja. Zbog početka olimpijskog turnira u Parizu polufinalni dan će ove godine biti petak, 26. srpnja, dok će finale u pojedinačnoj konkurenciji na ATP stadionu Goran Ivanišević biti upriličeno u subotu, 27. srpnja.

Komentari

Povezano