Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andrés Iniesta odlazi u mirovinu

Iz Španjolske stiže vijest kako će za točno tjedan dana svoje igračko umirovljenje objaviti legendarni španjolski nogometaš Andrés Iniesta. Nekadašnji igrač Barcelone ciljao je baš ovaj datum (8. listopada) jer je baš broj 8 većinu života nosio na leđima.

Španjolcu je trenutno 40 godina, te mu je nedavno istekao ugovor s Emiratesima iz UAE-a. Prije toga je pet godina igrao za japanski Vissel Kobe, dok je gro karijere, od 2000. pa do 2018. igrao za Blaugranu s kojom je pisao najljepše dane u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj osobnoj trofejnoj riznici tako ima medalje za devet titula državnog prvaka, šesto osvajanja Cope del Rey, pet Španjolskih superkova, četiri Lige prvaka, dva UEFA superkupa, te tri Svjetska klupska prvenstva. Uspjehe je upisao i na Dalekom istoku, pa je tako s Visselom 2023. postao prvakom Japana, pritom osvojivši i po jedan Japanski kup i Superkup.

Osvojio je i niz individualnih nagrada, a ističe se 2010. godina kada je završio drugoplasirani u poretku za Zlatnu loptu. Završio je tada Iniesta iza klupskog suigrača Lionela Messija, iako je dobar dio javnost smatrao kako su Iniesta ili njegov klupsko-reprezentativni kolega Xavi zaslužili najznačajniju individualnu nagradu u nogometu te godine.

Izuzetno je uspješan bio i s reprezentacijom Španjolske za koju je debitirao 2006. te u narednih 12 godina upisao 131 nastup zabivši 13 golova. Jedan od najuspješnijih reprezentativnih generacija u povijesti nogometa osvojila je dvije titule prvaka Europe i jednu titulu prvaka svijeta.

Komentari

Povezano