Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andrey Rublev gubio pa zablistao za polufinale Umaga

Nakon što je Francisco Cerundolo nešto ranije postao prvi polufinalist Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, tamo su mu se pridružili Jakub Menšik i Andrey Rublev.

Nova češka mlada nada nije imala nikakvih problema protiv ”sretnog gubitnika” Chun Hsin Tsenga te ga je svladala sa 6:0, 6:4. Najbolje plasirani svjetski tinejdžer je meč otvorio s osam uzastopno osvojenih gemova, a iako je Tajvanac uspio nadoknaditi break zaostatka u drugom setu, Menšik nije dozvolio iznenađenje te je izborio plasman u polufinale na svom debiju u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi meč dana su na Stadionu Goran Ivanišević odigrali prvi nositelj Andrey Rublev i Fabian Marozsan. Nakon uzbudljiva tri seta, Rus je preokretom došao do trijumfa od 5:7, 6:3, 6:2.

Rublev je dosta nervozno ušao u meč pa je već na startu bio u zaostatku od jednog breaka, međutim s četiri uzastopno osvojena gema prelazi u prednost. Nju je čuvao do servisa za set kod 5:4, no ne uspijeva doći do set lopte već poslije četiri izgubljena gema u nizu gubi prvi set sa 7:5.

U drugom setu je Rublev jednostavno bio fantastičan. 74% ubačenog prvog servisa, 86% osvojenih poena nakon ubačaja, šest aseva, 14 winnera i svega tri izgubljena poena na servisu dovoljno govore o njegovom nastupu.

Prenio je taj nivo tenisa i na treći set, brzo otišao na 3:0 i na kraju upisao novu pobjedu za plasman u polufinale gdje ga čeka Francisco Cerundolo.

Komentari

Povezano