Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andrija Balić je novi igrač Zrinjskog

Nekad velika nada hrvatskog nogometa i bivši igrač Hajduka Andrija Balić je novi igrač Zrinjskog. 26-godišnji veznjak se Plemićima priključio kao slobodan igrač nakon što mu je ovo ljeto istekao ugovor sa slovačkim prvoligašem Dunajskom Stredom.

Balić je na seniorsku scenu stupio već sa 17 godina, sada već pomalo davne 2014. godine, a prvu priliku u Hajduku mu je pružio tadašnji trener Igor Tudor. Za Hajduk je do veljače 2016. godine skupio 45 nastupa u koje je ugradio 10 golova i 5 asistencija, a posebno se pamte dalekometni golovi u derbiju protiv Dinama i u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv norveškog Strømsgodseta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre igre su mu omogućile transfer vrijedan 3 milijuna eura u talijanski Udinese, ali tamo ipak nije uspio ostaviti neki dublji trag iako je kroz tri sezone uspio upisati i 33 službena nastupa za prvu momčad. Dio karijere je proveo na posudbama u nizozemskoj Fortuni Sittard, Perugi te Dunajskoj Stredi koja ga je 2020. godine na kraju otkupila od Udinesea za 350.000 eura.

Za slovačku momčad je nastupio u 63 utakmice zabivši 12 golova uz 8 asistencija, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u drugom slovačkom prvoligašu Banskoj Bystrici. Balić je treće pojačanje Plemića u zadnja tri dana pred skore nastupe u skupini Konferencijske lige, a prije njega u klub su došli na posudbu iz Dinama mladi Luka Lukanić i još jedan bivši igrač Hajduka Stipe Radić.

Komentari

Povezano