Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andrijašević briljirao u pobjedi nad budućim prvacima Kine

22. kolo kineske Superlige nam je donijelo okršaj između vodećeg Shanghai Porta i Zhejianga. Malo tko je mogao očekivati da gosti mogu doći do pobjede, ali to se ipak dogodilo – i to kakav način.

Nogometaši Shanghaija su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 2:1 nakon što je Oscar u četvrtoj minuti sudačke nadoknade s bijele točke zabio pogodak. Na samom početku drugog dijela, Jordi Vinyals, trener Zhejianga, u igru uvodi Franka Andrijaševića koji se tako vratio na travnjake poslije gotovo mjesec dana izbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti je Lucas Joao povećao vodstvo na 3:1, no onda je uslijedio blitzkrieg hrvatskog nogometaša koji najprije u 57. minuti snažnim udarcem u bliži kut s desne strane kaznenog prostora probija vratara Yana, a onda u 64. minuti glavom poslije kornera poentira za 3:3.

U 90. minuti gosti ostaju bez Sun Zheng’aoa koji dobiva crveni karton, no ni to nije spriječilo Zhejiang da dođe do sva tri boda. Duboko u sudačkoj nadoknadi, Tyias Browning ruši Leonarda u kaznenom prostoru i sudac pokazuje na bijelu točku. Bivši Hajdukovac Jean Evrard Kouassi je preuzeo odgovornost, ali njegov udarac brani Yan, međutim na odbijancu je Nyasha Mushekwi koji u 97. minuti postiže zgoditak vrijedan nova tri boda.

Andrijašević je bio najbolje ocijenjeni igrač susreta, a s nova dva pogotka je stigao do brojke od ukupno četiri ligaška ove sezone u 13 nastupa. Podsjećamo, prošle sezone je postigao 13 pogodaka te je bio sedmi najbolji strijelac lige.

Komentari

Povezano