Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andriy Shevchenko postao predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza

Najbolji strijelac ukrajinske nogometne reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih napadača svih vremena, Andriy Shevchenko, postao je novi predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, nakon završetka bogate igračke karijere koja ga je preko Dynamo Kyiva, Milana, Chelseaja te ponovno Dynamo Kyiva u kojem je završio karijeru 2012. godine, Shevchenko je započeo političku karijeru i kandidirao se za ukrajinski Parlament, no njegova stranga nije osvojila potreban broj glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završivši kratkotrajnu političku karijeru, Shevchenko je 2016. godine preuzeo vođenje ukrajinske reprezentacije i vodio je do četvrtfinala Europskog prvenstva 2021. godine, a usprkos turniru boljem od očekivanja, nedugo natim toga napustio je izborničko mjesto.

U studenom 2021. godine iznenađujuće je preuzeo klupu talijanskog prvoligaša Genoe, no na njoj se zadržao tek dva mjeseca tijekom kojih je u osam utakmica upisao sedam poraza i jednu jedinu pobjedu.

Vratio se tada Shevchenko sportsko-političkoj karijeri, postavši potpredsjednik Ukrajinskog olimpijskog odbora, no i to je mjesto ubrzo napustio zbog neslaganja s novoizabranim predsjednikom Vadymom Gutzeitom.

Sada, godinu dana nakon što je vrijeme provodio agitiranjem za zaustavljanje ruske agresije na Ukrajinu koja traje gotovo dvije godine, Shevchenko je preuzeo vođenje nogometnog saveza.

U obraćanju javnosti putem X-a, Shevchenko je rekao sljedeće:

Danas započinjem svoju novu ulogu kao predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza. Zadao sam si velik i odgovoran zadatak – razviti ukrajinski nogomet u najtežem trenutku u povijesti Ukrajine.

Kako bih učinio ukrajinski nogomet mainstreamom i dostupnim, moj tim i ja ćemo se fokusirati na transparentnost, digitalizaciju, međunarodne suradnje, razvoj svih selekcija, reforme, edukacije i koristiti nogomet kao sredstvo za oporavak od trauma za sve Ukrajince.

Zahvaljujem se svim Ukrajincima na njihovoj podršci tijekom svih ovih godina. Radit ću sve u svojoj mogućnosti kako bih učinio ukrajinski nogomet boljim i temeljem našeg jedinstva i ponosa.

Komentari

Povezano