Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Andy Murray u paru s Evansom spasio dvije meč lopte i produljio karijeru plasmanom u četvrtfinale OI

Teniska karijera Andyja Murrayja se nastavlja! Poslije nove velike drame, on je u paru s Danom Evansom izborio plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira svladavši Belgijce Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 6:3, 6:7, 11:9.

Britanci su na samom početku meča spasili dvije break lopte, dok su u idućem gemu oduzeli servis Belgijcima za prednost od 2:0. Taj su break uspješno očuvali do kraja seta kojeg su dobili sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su oba para osvojila svoje servis gemove, a jedine break lopte smo vidjeli kod 4:4 na servis Gillea i Vliegena. Tada su Evans i Murray propustili dvije šanse za oduzimanje servisa.

O pobjedniku drugog seta je odlučivao tiebreak u kojem smo vidjeli čak šest ”mini-breakova” u uvodnih osam poena; po tri s obje strane. Nakon 4:4 je uslijedio niz od devet poena koje su osvajali parovi na servisu, a niz prekidaju Belgijci koji iskorištavaju drugu set loptu za konačnih 10:8. Prije toga su spasili i dvije meč lopte.

U odlučujućem meč tiebreaku trećeg seta gledamo veliku dramu. Evans i Murray su poveli s 3:1 pa su gubili s 4:3. U pet uzastopnih poena nakon 4:4 smo vidjeli pet ”mini-breakova”, a prvi do meč lopte dolaze Belgijci kod vodstva od 9:7.

Kao ni u meču prvog kola, Britanci ne odustaju i spašavaju dvije meč lopte te u konačnici s četiri uzastopno osvojena poena dolaze do pobjede s 11:9 u trećem setu. Sada u četvrtfinalu čekaju pobjednike dvoboja između Tommy Paula i Taylora Fritza te Robina Haasea i Jean-Juliena Rojera.

Komentari

Povezano