Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

ANKETA Puljak najavio novi stadion Hajduka, ali ne na Poljudu. Gdje Hajduk treba igrati?

Prije nekoliko dana je objavljena informacija kako će Split povući sredstva iz Vladinog fonda za rekonstrukciju stadiona na Poljudu. Sa spremnom dokumentacijom i bez prepreka pri prijavi na natječaj, Vlada im je dodijelila 600 tisuća eura za daljnju izradu potrebne dokumentacije, dok im je na raspolaganju oko 13 milijuna eura. U roku od dvije godine Poljudu bi trebalo pripasti 27,4 milijuna eura za potpunu rekonstrukciju.

Nakon izrade navedene dokumentacije, kao prva hitnoća se navodi sanacija konstrukcija i potpuna obnova krovišta. Izjavu je dao i predsjednik Vlade Andrej Plenković:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prvi korak u rekonstrukciji jednog od najljepših stadiona u Hrvatskoj, ali i šire. Vjerujem da ćemo u partnerstvu s gradom zajednički nastaviti sufinanciranje obnove Poljuda

Andrej Plenković

Međutim, u Splitu ipak imaju drugačije ideje. Umjesto potpune obnove, za što je i ministar sporta i turizma Tonći Glavina izjavio da su sredstva spremna, gradonačelnik Ivica Puljak je spomenuo minimalnu rekonstrukciju, dok bi ostali novac uložio u izgradnju novog stadiona u Brodarici.

Mi smo zatražili od arhitekta Nenada Fabijanića da napravi idejno rješenje. Smatramo da bi potpuna obnova previše stajala, pa bi onda napravili minimalno koliko je potrebno da bi se stadion mogao koristiti za različite sportove, poput atletike i igranja nekih utakmica. No mi mislimo da je jeftnije graditi novi stadion na području Brodarice i preostali novac uložiti u izgradnju Hajdukovog kampa.

Ivica Puljak

Ako se riječi gradonačelnika ostvare, to znači da će se Hajduk po drugi put seliti. Na Starom placu su odigrali više od tri tisuće utakmica u periodu od 1911. dio 1979. kada su preselili na Poljud koji im je dom sada već 45 godina. Početne reakcije građana Splita i navijača Hajduka ne idu u prilog ovoj ideji, no ostaje za vidjeti hoće li se i kada ona ostvariti.

Gdje Hajduk treba igrati svoje utakmice?

Loading ... Loading ...

Komentari

Povezano