Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ansu Fati odlazi na posudbu u Brighton

U krajnjim trenucima ljetnog prijelaznog roka događaju se brojni transferi, a jedan od najzanimljivijih je potencijalni odlazak velikog talenta Barcelone u Brighton. Ansu Fati je prihvatio engleski klub kao svoju novu destinaciju i sada sve samo ovisi o Brightonovoj finalizaciji posla. Radi se o sezonskoj posudbi bez fiksne opcije otkupa.

Mladi Španjolac veliki je talent i cijeli se prijelazni rok povezivao s raznim klubovima, no izgleda da je napokon pronašao svoje odredište. Tottenham je također bio u kontaktu s Barcelonom, no londonski se klub ipaki zadržao na Brennanu Johnsonu kao svojoj glavnoj meti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ansu Fati odabrao je Brighton prvenstveno zbog njihovog trenera Roberta De Zerbija, koji ga sam navodno vidi u ključnim planovima svoje ekipe. Engleski klub prvi put u svojoj povijesti igra europsko natjecanje i za takav opseg i intenzitet utakmica potreban je adekvatan kadar, a Fati je ozbiljan iskorak prema tomu.

Španjolac se svijetu predstavio kao velika mlada nada 2019. i od tada je za Barcelonu je zabilježio 112 nastupa uz 21 pogodak i sedam asistencija. Za seniorsku nacionalnu vrstu upisao je devet nastupa, postigao dva gola i osvojio UEFA Ligu nacija 2023. godine.

Komentari

Povezano