Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ante Budimir dvostruki strijelac u porazu Osasune od Girone

Bogati subotnji program španjolske La Lige otvorili su u Pamploni Osasuna i Girona. Girona je u ovoj utakmici tražila nastavak pozitivnog niza i, barem privremeni, skok na vrh ljestvice. To su i uspjeli s 4:2 pobjedom. Osasuni nisu pomogla ni dva gola hrvatskog reprezentativca Ante Budimira.

Bolje je Girona ušla u susret te su već u osmoj minuti propustili veliku priliku. Yangel Herrera je dočekao loptu u sredini, ali je njegov udarac glavom otišao malo preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su ipak došli u vodstvo u 16. minuti. Tada je Artem Dovbyk pronašao Ivána Martína koji nije imao težak zadatak iz neposredne blizine poslati loptu u mrežu.

Probudila se nakon toga Osasuna koja devet minuta kasnije dolazi do izjednačenja. Nakon sjajne akcije Budimir je ostavio povratnu loptu za Moi Gómeza čiji udarac brani Paulo Gazzaniga. Ipak, Budimir je ispratio akciju do kraja te je pokupio odbijanac i zabio za 1:1.

Utakmica se nakon toga primirila do kraja poluvremena te se s tim rezultatom otišlo na predah. Na poluvremenu se niti jedan trener nije odlučio za promjenu.

Bolje je Osasuna ušla u nastavak te u 55. minuti dolaze do preokreta. Johan Mojica je ubacio na Budimira koji je prevario Daleyja Blinda i glavom zabio za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Girona je nakon primljenog drugog gola ponovno preuzela posjed što im se isplatilo u 71. minuti. Tada je Dovbyk ostao nečuvan u kaznenom prostoru i zabio za 2:2.

Girona do pobjede dolazi u 80. minuti. Dovbyk je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a strijelac je bio Viktor Tsygankov. Točku na i postavio je Aleix Garcia golom u 90. minuti.

Ovom pobjedom Girona se na vrhu odvojila na tri boda prednosti od Reala. Osasuna je nastavila s toplo-hladno formom te su ostali na 11. mjestu prvenstvene tablice.

Komentari

Povezano