Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ante Budimir s dva gola predvodio Osasunu do pobjede

Deseto kolo španjolske La Lige otvorili su na El Sadaru Osasuna i Granada. U dinamičnom dvoboju Osasuna je svlavila 2:0. Junak je bio hrvatski nogometaš Ante Budimir koji je zabio dva gola te uz to izborio jedanaesterac.

Već u 11. minuti Osasuna je povela. Chimy Ávila je fantastičnim dodavanjem pronašao Budimira koji nije imao težak posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granada se umalo vratila tri minute kasnije. Gerard Gumbau je odlično opalio s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac je još bolje obranio Sergio Herrera.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Tako je gol Budimira bio dovoljan za minimalnu prednost Osasune na predahu.

U 57. minuti Osasuna dolazi do najbolje moguće prilike za udvostručenje vodstva. Nakon još jednog dodavanja Aville, vratar Granade André Ferreira ruši Budimira. Sudac je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Budimir je sam izveo kazneni udarac i svojim drugim pogotkom doveo Osasunu na korak od pobjede.

Stvari su za Grandu u 76. minuti postale još gore. Lucas Boyé je neoprezno nagazio na Aimara Oroza te mu je sudac nakon VAR intervencije umjesto žutog, pokazao crveni karton.

Nakon crvenog kartona činilo se kako obje ekipe samo čekaju kraj utakmice. U takvim postavkama više nije bilo uzbuđenja i ostalo je 2:0 za Osasunu. Ovo je važna pobjeda za ekipu iz Pamplone kojom se dodatno učvrstila u gornjem dijelu tablice. Granada će pak, bodove za ostanak tražiti u narednim kolima.

Komentari

Povezano