Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Anthony Joshua uvjerljivo pobijedio Franklina

U rasprodanoj londonskoj O2 areni, sinoć je održan boksački meč između bivšeg prvaka teške kategorije Anthonyja Joshue i Amerikanca Jermainea Franklina. Joshua je u ovu borbu ušao nakon 2 uzastopna poraza od Usyka protiv kojeg je izgubio WBA, WBO i IBF pojaseve prvaka. S druge strane, Franklinu je ovo bio prvi meč nakon što je izgubio od Dilliana Whytea prošle godine odlukom sudaca koju je većina javnosti okarakterizirala kao „nepravednom“.

Joshua je u ovaj meč ušao sa 115.8 kilograma, najaviše što je ikad imao u profesionalnoj borbi te 5 kilograma više nego u posljednjoj borbi protiv Usyka. Franklin je bio značajno lakši te je imao 106.2 kilograma što je 10.5 kilograma manje nego što je imao u porazu protiv Whytea. Vrijedi istaknuti da je britanski boksač viši čak 11 centimetara te ima 12 centimetara duži raspon ruku što je značajno utjecalo na  ishod borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Joshua je odradio meč kakav smo od njega vidjeli već nebrojeno puta. Diktirao je tempo borbe svojim prednjim direktom te je strpljivo čekao prilike u kojima može uputiti desni direkt. Britanac je bio puno veći borac te je s lakoćom kontrolirao distancu zbog čeka su Franklinovi napadi bili limitirani. Unatoč dominaciji Joshue, Franklin u niti jednom trenutku meča nije bio ozbiljnije uzdrman te Amerikanac i dalje nije doživio nokaut u svojoj karijeri. Pri završetku borbe, došlo je do naguravanja između dva borca te su treneri i zaštitari morali razdvajati boksače.

Nakon 12 rundi borbe, Anthony Joshua je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Dva suca su bodovali 117-111 dok je treći sudac bodovao 118-111. Nakon što je bio neporažen u 21 profesionalnoj borbi, ovo je Franklinovi drugi uzastopni poraz te je trenutno na scoreu od 21 pobjede i 2 poraza. S druge strane, Joshua sada ima 25 pobjeda uz 3 poraza. Joshua je u intervju poslije borbe rekao da bi se volio boriti protiv Tyson Furyja za WBC pojas. Eddie Hearn je također dao izjavu poslije meča te je rekao da želi da se borba između Joshue i Furyja dogodi već ovog ljeta.

Komentari

Povezano