Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Antonia Ružić u Monastiru do prve WTA pobjede u karijeri; uspješna i Jana Fett

Ima nešto u tom Monastiru za hrvatski tenis. Ove godine su u tuniškom gradu titule osvajali Matej Dodig, Mili Poljičak te Lucija Ćirić-Bagarić, a u utorak je do prve WTA pobjede tamo stigla 21-godišnja Antonia Ružić. U prvom kolu svladala je 71. tenisačicu svijeta Nadiu Podorosku. Prolaz u drugo kolo izborila je i Jana Fett. Porazila je Mayar Sherif unatoč tome što je prvi set izgubila.

Ružić je svoj put u Monastiru započela kroz kvalifikacije gdje je svladala Jacqeuline Cabaj Awad te Jodie Burrage. Ždrijeb ju je spojio s argentinskom tenisačicom Podoroskom. Argentinka je prvi set osvojila sa 6:1 te se činilo kako Ružić neće stići do svoje prve WTA pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u drugom setu je zaigrala bolje te je odvela meč u treći set sa 6:2. Tamo je brzo stigla do dvostrukog breaka prednosti, no tada si je 21-godišnjakinja malo zakomplicirala situaciju. Dopustila je Podoroski da se vrati na 4:3. Ipak, do kraja meča su obje tenisačice osvajale gemove na svom početnom udarcu te je Ružić na koncu upisala pobjedu s 1:6, 6:2, 6:4. U drugom kolu će imati na papiru nešto lakši zadatak s obzirom na to da igra protiv 166. tenisačice svijeta Yuriko Lily Miyazaki.

Fett je meč otvorila na sličan način kao i Ružić. Nakon što su u prva dva gema obje tenisačice zadržale svoje servise, Egipćanka je započela seriju gemova. Osvojila je idućih pet gemova te je prva dionica igre pripala njoj sa 6:1.

Ipak, u drugom setu se Fett budi. U prvom gemu spašava dvije break prilike, a zatim se stabilizira te počinje i prijetiti na servisu Sherif. Prijetnje je i naplatila u osmom gemu kada dolazi do dvije break prilike; koristi prvu i dolazi do servisa za set kojeg i koristi. Tako je sa 6:3 Fett izborila odlučujući set.

Set odluke donio je netipičan set za WTA razinu. Prvih šest gemova prošlo je bez problema za obje tenisačice na svom početnom udarcu te se u sedmi gem krenulo s rezultatom 3:3.

Tada Fett podiže razinu igre na returnu te dolazi do dvije break prilike. Na prvoj radi neforsiranu grešku, ali zato na drugoj nakon dužeg poena, u kojem je svoje ruke upleo i vjetar, realizira te dolazi do važnog breaka. Oduzimanje servisa je bez problema i potvrdila za dolazak na gem od plasmana u drugo kolo. Do ključnog gema morala je doći na svom servisu. Meč je uspjela zaključiti, ali na dramatičan način.

Došla je Fett do 40-15 i dvije meč lopte koje ne koristi zbog svoje dvije neforsirane greške. Zatim je svojoj suparnici dozvolila ukupno četiri break prilke, a zanimljivo je da je na svim break prilikama igrala svoje najbolje poene. Na koncu je stigla do svoje treće meč lopte koju je i realizirala za prolaz u drugo kolo. Tamo je čeka španjolska tenisačica Sara Sorribes Tormo.

Komentari

Povezano