Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Antonio Čolak i Parma izborili povratak u Serie A

Proteklog vikenda je Salernitana postala prva momčad koja je i matematički ispala iz Serie A, a ove srijede smo doznali ime momčadi koja će ih zamijeniti. Riječ je o Parmi koja je današnjim remijem protiv Barija i matematički potvrdila povratak u elitu poslije tri sezone izbivanja.

Nakon što su nogometaši Venezije u ranijem terminu izgubili na gostovanju od Catanzara rezultatom 3:2 golom Pietra Iemmella s bijele točke u 95. minuti, Parma je imala prvu “meč loptu” na gostovanju kod Barija. Prije nego što se dotaknemo samog dvoboja između Barija i Parme, moramo istaknuti kako je na spomenutom ogledu između Catanzara i Venezije, dva pogotka za poražene postigao Jay Idzes koji je pritom postao prvi Indonežanin koji je poentirao u drugom razredu talijanskog nogometa. Također, ne možemo preskočiti informaciju da je njegov suigrač i hrvatski branič Marin Šverko pocrvenio samo dvije minute nakon njegovog drugog zgoditka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osiguranje povratka u Serie A, nogometašima Parme je bio potreban bod na gostovanju protiv davljenika do kojeg su i došli remijem od 1:1. Gosti su poveli u 50. minuti kada je gol za 1:0 postigao 20-godišnji Ange-Yoan Bonny kojemu je to bio četvrti gol ove sezone, dok je konačnih 1:1 u 68. minuti postavio 40-godišnji stoper Valerio Di Cesare.

Hrvatski napadač Antonio Čolak danas nije ulazio u igru za Parmu, a ulasku u prvi razred talijanskog nogometa je doprinio s tri pogotka u 21 nastupu.

Podsjećamo, Parma je iz Serie A ispala u sezoni 2020./21. tijekom koje je skupila tek 20 bodova što je bilo dovoljno za posljednje 20. mjesto. U prvoj sezoni u drugom razredu su bili 12., u drugoj su nakon četvrtog mjesta u regularnom dijelu ispali od Cagliarija u polufinalu doigravanja za ulazak, dok su sada iz trećeg pokušaja uspjeli osvojiti ligu i izboriti povratak u elitu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano