Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Antonio Plazibat poražen u borbi za privremeni pojas teške kategorije

Ovaj vikend ima potencijala da bude upisan u povijest hrvatskog sporta. Osim što reprezentacija Hrvatske igra finale Lige nacija, Antonio Plazibat ima priliku ispisati nove stranice u povijesti hrvatskog borilačkog sporta.

Plazibat, kao i „Vatreni“, će pokušati doći do povijesne pobjede u Rotterdamu. Najbolji hrvatski kickboksač se u Glory Collision 5 priredbi borio za privremeni pojas teške kategorije protiv Tariqa Osara. Osaro je inače Plazibatov kolega u Mike‘s Gymu te je Nigerijac ušao u ovu borbu kao značajni autsajder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba je održana u rasprodanoj dvorani u kojoj je Plazibatu došla dati podršku i reprezentacija Hrvatske. Prva runda je pripala Osaru. Nigerijac je dobro držao Plazibata na distanci te uputio više preciznih udaraca od hrvatskog borca. Druga runda je bila dosta izjednačenija. Plazibat je uspio skratiti distancu, ali Osaro je pokazao da je i dobar kontraš kada ga se pritisne uz konopce. U posljednjim sekundama runde su oba borca otišla u otvorenu razmjenu. Sudac je na kraju runde uskočio prekinuti razmjene te je dobio desni kroše od Plazibata. Sudac je bio uzdrman od ovog udarca te je došlo do zanimljive situacije koja se rijetko viđa; sudac nije mogao nastaviti borbu te je zamijenjen za drugog suca!

Treću rundu je Plazibat dobro započeo, ali Osaro u posljednjoj minuti pogađa dobru kombinaciju te uzima rundu na svoju stranu. Četvrta runda je bila uvjerljivo na strani Nigerijca. Osaro je rutinski odradio rundu koju je Plazibat loše odradio. Plazibat je izgledao umoran te je u cijeloj rundi pogodio samo 4 udarca. Antonio je imao ozljedu lijeve ruke koja je limitirala njegove mogućnosti. Minutu prije kraja borbe, Osaro je pogodio odličan udarac desnom te s kombinacijom bacio Plazibata u nokdaun. Antonio se nije uspio podignuti te je Osaro slavio s nokautom u petoj rundi.

Ovo je Plazibatu bio peti poraz u karijeri. Nakon ove pobjede, Osaro će se boriti protiv prvaka teške kategorije Ricarda Verhoevena.

Komentari

Povezano