Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Apsolutni spektakl na otvaranju 2. Bundeslige

Derbijem između HSV-a i Schalkea je otvorena nova sezona 2. Bundeslige, a bolje pozivnice za ispratiti ovu ligu nije moglo biti od ove utakmice.

Pred rasprodanim Volksparkstadionom na kojem je bilo 57,000 ljudi je drama započela u 5. minuti kada je udarac Glatzela obranio Müller. U 16. minuti je ipak Müller bio nemoćan, a Glatzel zabija za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV je u 19. minuti već imao treću konkretnu šansu, no ovoga puta Pherai nije bio precizan pa je iskoristivost prilika ostala na jednoj. Schalke počinje igrati tek nakon 20. minute, a u 22. gol za izjednačenje zabija njihov najmlađi profesionalni igrač, Assan Ouedraogo. Levin Öztunali, inače unuk legendarnog Uwe Seelera promašuje novu šansu za HSV, a Schalke u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena to kažnjava. Thomas Ouwejan zabija za vodstvo gostiju 2:1 i nadu da će Schalke upisati prvu pobjedu u gostima kod HSV-a kada je Leroy Sane zabio gol za pobjedu.

U 53. minuti je Simonu Teroddeu poništen gol zbog zaleđa za potencijalno vodstvo od 3:1. Umjesto povećanja vodstva – šok. Ibrahima Cisse radi prekršaj u kaznenom prostoru, a na scenu stupa Laszlo Benes. Prvo zabija s bijele točke u 56. minuti, a u 60. završava kontranapad s golom za preokret. HSV nije dugo imao vodstvo od 3:2 jer već u 66. Terrode zabija za 3:3, no crveni karton Cisseu, odnosno drugi žuti, šalje Schalke u probleme.

HSV je pucao iz svih oružja, tresla se i stativa, a gol su ipak dočekali u 91. minuti kada ponovno zabija Glatzel. Potvrdu pobjede donosi Jean-Luc Dompe golom u 99. minuti.

Kao igrača utakmice istaknimo Laszla Benesa koji je zabio 2 gola, asistirao, osvojio 7 od 9 duela, podijelio 7 ključnih dodavanja i kreirao još dva zicera svojim suigračima.

Pozivnicu za 2. Bundesligu ste dobili.

Komentari

Povezano