Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Argentina i JAR remiziriali, Engleskinje do nove pobjede

Novog dana Svjetskog prvenstva za žene gledali smo tri utakmice. Argentina i JAR su u odličnoj utakmici odigrali 2:2, dok su Engleskinje novom minimalnom pobjedom nad Danskom osigurale prvo mjesto. U posljednjoj utakmici dana Kina je minimalno slavila protiv Haitija.

Dan su otvorile Argentina i Južnoafrička Republika u 2 ujutro po našem vremenu. Golovima Linde Motlhalo i Thembi Kgatlane momčad Južnoafričke Republike je ostvarila prednost od 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Argentinke se nisu predavale i do kraja uspjevaju izboriti bod. U 74. i 79. minuti su zabijale Sophia Braun i Romina Nunez. Argentina i Južna Afrika sada imaju po jedan bod, dok Italija i Švedska koje još trebaju igrati međusobno imaju tri.

U 10:30 u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u skupini D sastali su se Engleska i Danska. Engleskinje su upisale novu minimalnu pobjedu golom Lauren James u šestoj minuti utakmice.

Engleska je imala 70% posjeda lopte te je većim dijelom susretom dominirala. Ipak, Danska je u 87. minuti mogla uzeti bod. Tada je Amalie Jørgensen Vangsgaard pucala glavom, ali je njezin udarac završio na stativi. Engleska sada ima šest bodova, dok je Danska ostala na tri.

Drugu utakmici u grupi D odigrale su poražene reprezentacije iz prvog kola Kina i Haiti. U utakmici bez previše pravih prilika gdje je Kina igrala s igračem manje preko sat vremena, Kineskinje su unatoč tome došle do minimalne pobjede kojom ostaju u igri za prolaz.

U 29. minuti pocrvenila je vezna igračica Zhang Rui. Pobjednički gol za Kineskinje zabila je Wang Shuang u 73. minuti iz kaznenog udarca. Kina se sada mora nadati kako će u zadnjem kolu gdje igraju protiv Engleske upisati bolji rezultat od Danske koja igra protiv Haitija.

Komentari

Povezano