Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Argentina rutinski pobijedila Peru, Kanada i Čile završili bez pogodaka

Posljednji susreti grupe A ovogodišnjeg izdanja Copa Américe u SAD-u odigrali su se između Argentine i Perua, te Kanade i Čilea. Prvi susret je ugošćen u Miami Gardenu i završio je rezultatom 2:0, a drugi na Exploria Stadiumu je završio bez pogodaka.

Argentinci su svoje protivnike nadigrali taktički i rezultat s kojim je utakmica zaključena stvarno nije pravedan s obzirom na dominaciju aktualnih svjetskih prvaka. Ángel Di María je probio peruansku obranu krasnim dodavanjem u 47. minuti, a ovu akciju je završio Lautaro Martínez predivnim lobom koji je savladao peruanskog vratara. Leandro Paredes je pogodio desnu stativu s bijele točke u 72. minuti. Točku na i postavio je Martínez još jednim pogotkom u 87. minuti. Fizički je nadjačao Alda Corza i ukrao mu loptu koju je poslao sigurno u peruansku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanada i Čile nisu osigurale svojim navijačima uzbudljivu utakmicu, no Kanada je osigurala plasman dalje. Zanimljivo je to da je Čile bio čak od 27. minute s igračem manje na terenu. Gabriel Suazo je od 12. pa do 27. minute zaradio dva žuta kartona i poslan je na ranije tuširanje. U 92. minuti došli su Kanađani do pogotka, no slavlje Tanitoluwe Oluwaseyija je prekinula zastavica i svirano je zaleđe.

Argentina je grupu A izdominirala s tri pobjede i devet bodova, a slijedi ih Kanada s 4 boda koja je tako na svom prvom nastupu na Copi odmah izborila nokaut fazu. U grupi B istu fazu je osigurala Venecuela, a najizgledniju šansu za prolaz dalje imaju Meksiko i Ekvador s po tri osvojena boda, a čije su utakmice na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Komentari

Povezano