Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Argentina slavila bez Messija, Brazil do pobjede u zadnjoj minuti

Sinoćnje CONMEBOL kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ponudile su nam 5 utakmica, među kojima ističemo pobjedu Argentine na uvijek neugodnom gostovanju na velikoj nadmorskoj visini u Boliviji, kao i teško izvoljevanu brazilsku pobjedu u Peruu.

Prvi su na teren na 3.625 metara nadmorske visine, opremljeni maskama s kisikom, istrčali Argentinci. Izbornik Lionel Scaloni od utakmice je stoga odlučio poštedjeti Messija koji je, zanimljivo, sjedio na klupi – ali kao predstavnik kluba, tj. nije bio u zapisniku među zamjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na njegov izostanak, Argentinci su i bez svog talismana imali dovoljno baruta u svojim nogama i preko Enza Fernandeza, Nicolasa Tagliafica te Nico Gonzalesa došli do velike pobjede od 3:0 na terenu na kojem su kroz povijest znali imati velikih problema, uključujući onih nevjerojatnih 6:1 u travnju 2009. godine.

Pored golova, Argentinci su još pogađali vratnice dva puta, na gol pucali 15 puta i dominirali susretom protiv Bolivijaca čiji nogomet ovih dana potresaju mnogobrojne afere koje su za posljedicu imale i prekid prvenstva.

Brazilci su se 90 minuta mučili s Peruom, da bi u jednom od posljednjih napada Neymar ubacio iz kuta i pronašao glavu Marquinhosa koji je zabio za 1:0. Nisu Brazilci bili toliko ofenzivno opasni kao njihovi rivali Argentinci protiv Bolivije, međutim, Peru je bio izrazito destruktivan i defenzivan te nije pokazivao namjere ugrožavanja Edersonovih vrata, stoga i ne čudi njihovih 0 u rubrici udaraca na gol.

Kolumbijci su se morali zadovoljiti remijem na gostovanju u Čileu u čiji se sastav vratio Alexis Sanchez. Čileanci su imali nešto više od igre, no nisu bili dovoljno konkretni kao ni njihovi gosti, pa je nakon 90 minuta 0:0 najrealniji rezultat.

Urugvajci Marcela Bielse su nakon obećavajućeg starta, izgubili na gostovanju kod Ekvadora. Poveli su gosti u 38. minuti preko Agustina Canobbija, no domaćini su s dva pogotka braniča meksičke Santos Lagune Félixa Torresa, stigli do velike pobjede od 2:1.

Venecuela je pobijedila Paragvaj s 1:0 zahvaljujući kaznenom udarcu Salomona Rondona u sudačkoj nadoknadi. Nisu to suci na terenu primjetili, no VAR soba je signalizirala igranje rukom paragvajskog braniča Ivana Pirisa u šesnaestercu, pa je Venecuela imala prilike doći do važne pobjede.

Podsjećamo, za Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku, Južnoamerikancima je alocirano šest izravnih kvalifikacijskih mjesta, dok će sedmoplasirana ekipa igrati međukontinentalni playoff susret.

Komentari

Povezano