Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Argentina u završnici slomila Francuze za finale Svjetskog prvenstva

Nakon što je dan ranije Brazil u napetom susretu uz veliki napor pobijedio Ukrajinu i postao prvi finalist Svjetskog futsal prvenstva u Uzbekistanu, danas su u drugom polufinalnom susretu snage odmjerili Argentina i Francuska.

U susretu punom napetosti i tenzija, presudio je kasni pogodak svjetskih viceprvaka koji su na kraju slavili protiv Francuske rezultatom 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je krenula otvoreno na obje strane, a to je bolje iskoristila Argentina koja je već u trećoj minuti stigla u prednost. Alan Brandi je stigao do lopte prije vratara Francisa Lokoke koji ga je potom nespretno srušio u kaznenom prostoru, a najstrožu kaznu sigurno je realizirao Kevin Arrieta.

Odgovor Francuza stigao je samo tri minute kasnije kada je Nicolas Menendez, član makarskog Novog Vremena, primio loptu okrenut leđima golu i iz okreta sjajno naciljao donji desni kut za izjednačenje.

Slavlje Francuza također nije dugo potrajalo jer je Argentina u osmoj minuti ponovo povela. Cristian Borruto je prošao po lijevoj strani i preciznim dodavanjem uposlio Angela Claudina na drugoj vratnici koji potom lagano pospremio loptu u mrežu.

Argentina je svoju prednost sačuvala sve do 25. minute kada ih je greška pred vlastitim golom skupo koštala. Menendez je uputio siloviti udarac s distance, a vratar Argentine Nicolas Sarmiento nije uspio ukrotiti taj udarac te je lopta pala ravno pred Mamadoua Tourea koji ju je pospremio u gol za novo izjednačenje.

Uslijedio je dugi period igre podignutih tenzija, a njegov vrhunac je bio nesmotreni šesti akumulirani prekršaj Francuske, a nakon što je u prvom poluvremenu realizirao kazneni udarac, Arrieta je ostao miran, staložen i precizan i kod deseterca te je Argentina po treći put povela.

Francuska se pokušala vratiti u susret uz pomoć golmana igrača, ali Argentinci su uspješno odbili sve nalete i došli do velike pobjede.

Borbeni Francuzi su u svom premijernom nastupu na svjetskoj smotri hrabro pali i ostaje im borba za brončanu medalju protiv Ukrajine, a ta će utakmica, koja je na rasporedu u nedjelju u 17 i 30 po lokalnom vremenu, biti uvertira u veliko finale.

Argentina je pobjedom izborila svoje treće uzastopno finale u kojem će loviti svoje drugo zlato protiv Brazila, a taj susret je na rasporedu također u nedjelju u 20 sati.

Komentari

Povezano