Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Argentinska legenda na klupi River Platea ruši rekorde

Nogometaši River Platea su sinoć u okviru 12. kola argentinskog prvenstva s 1:0 svladali Newell’s Old Boyse pogotkom Pabla Solarija u 95. minuti. Tom su pobjedom dodatno povećali prednost ispred drugoplasiranog San Lorenza na 6 bodova razlike.

River je tako nastavio senzacionalan niz od trenutno 7 uzastopnih prvenstvenih pobjeda bez primljenog pogotka čime su postavili novi klupski rekord otkako je klub iz Buenos Airesa profesionalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi ”Milijunaša” se nalazi 42-godišnji Martín Demichelis koji je i svoju seniorsku karijeru započeo u tom klubu, a sada je dobio priliku da započne i profesionalnu trenersku karijeru jer je dosad samo vodio U-19 momčad Bayerna kao i njihovu drugu momčad. Martínu je sinoćnji ogled protiv Newellsa bio ukupno 15. otkako je naslijedio Marcela Gallarda na toj klupi, a sa svojom 12. pobjedom je došao do drugog najboljeg starta (12-0-3) na klupi River Platea u povijesti. Bolji start nakon 15 utakmica je imao samo Carlos Peucelle koji je 40-ih godina prošlog stoljeća krenuo s omjerom 12-1-2.

River Plate je u ovom trenutku momčad s najviše postignutih pogodaka u argentinskom prvenstvu (22), najmanje primljenih (5), najviše točnih dodavanja po utakmici (438), momčad s drugim najvećim prosječnim posjedom lopte (61.4%) i s najviše utakmica bez primljenog gola (9).

Miriše na povratak trofeja u njihove riznice…

Komentari