Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arina Sabaljenka osvojila turnir u Wuhanu

Bjeloruskinja Arina Sabaljenka osvojila je teniski turnir WTA serije 1000 u Wuhanu, Kina, s nagradnim fondom od 3 milijuna eura. Druga igračica svijeta pobijedila je u finalu Kineskinju Zheng Qinwen nakon dva sata i 36 minuta igre rezultatom 6:3, 5:7, 6:3.

Sabaljenka je u polufinalu, nakon velikog preokreta, pobijedila Amerikanku Coco Gauff, dok je Zheng, koja je sedma igračica svijeta, u dva seta nadmašila svoju sunarodnjakinju Wang Xinyu. Sabaljenka je osvojila svoju četvrtu titulu ove godine, a ukupno 17. u svojoj karijeri. Očigledno uživa u Wuhanu, gdje je već slavila 2018. i 2019. godine. Ove je sezone bila najbolja i na dva Grand Slam turnira, Australian Openu i US Openu, te osvojila turnir u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova godina je također vrlo uspješna za 22-godišnju Zheng. Kineskinja je osvojila zlatnu medalju i ostvarila značajan uspjeh na OI u Parizu, a također je pobijedila na turniru na zemlji u Palermu, ponovivši tako svoj prošlogodišnji uspjeh. Nakon današnjeg finalnog poraza, ostaje s tri osvojene titule na WTA Touru.

Komentari

Povezano