Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Armand Duplantis postavio novi svjetski rekord

Jedan od najboljih atletičara današnjice Šveđanin Armand Duplantis postavio je novi apsolutni svjetski rekord u skoku s motkom na završnici Dijamantne lige u američkom Eugeneu preskočivši 6.23 metara. Drugi je bio Filipinac John Ernest Obiena sa 5.82 m, dok je treću poziciju zauzeo Amerikanac Sam Kendrick sa 5.72 m.

Olimpijski pobjednik iz Tokija, te dvostruki svjetski prvak iz Eugenea i Budimpešte je bio i dosadašnji rekorder. Na otvorenom je prošle godine u Eugeneu skočio 6.21 metar, dok je u dvorani 25. veljače ove godine u francuskom Clermont-Ferrandu preskočio 6.22 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 13 gradova na tri kontinenta, završnica je održana u američkom Eugeneu koji je na stadionu Hayward Field lani ugostio i Svjetsko prvenstvo. Nastupalo je i dvoje hrvatskih atletičara.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto. Sandra je u Eugene došla s s najvećim brojem kvalifikacijskih bodova, ali to u finalu nije značilo ništa. Svi su se bodovi brisali i pobjednica Dijamantne lige postala je bacačica koja je bila najbolja u nedjelju.

Perković je u SAD doputovala nakon što je prošlog vikenda slavila na Hanžekovićevom memorijalu sa svojim najboljim rezultatom sezone 67.71 m. U Eugeneu je bacila 66.85 što je bilo dovoljno za treće mjesto. Sandra je tu dužinu bacila u prvoj seriji, a nakon toga je dva puta imala 66.20 uz tri neuspjela pokušaja.

Pobijedila je olimpijska pobjednica Valarie Allman sa 68.66m, dok je druga bila svjetaka prvakinja Tausagu sa 68.36 m. Perković je sedam puta osvojila Dijamantnu ligu pri čemu je rekorderka u ženskoj kategoriji, no zadnji put 2017. godine.

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević zauzeo je šesto mjesto, od šest natjecatelja, na završnici Dijamantne lige. Najbolji hitac imao je u drugoj seriji, kad je kuglu bacio na 20.98 metara, tako da mu ostaje najbolji rezultat sezone od 21.63 metara.

Pobijedio je Amerikanac Joe Kovacs s rezultatom 22.93m ispred sunarodnjaka Ryan Crousera koji je kuglu bacio samo dva centimetra manje. Na trećem mjestu bio je Novozelanđanin Tom Walsh s 22.69 metara. 

Komentari

Povezano