Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Armenija jedanaestercem u nadoknadi svladala Latviju

Od 18 sati odigrane su tri utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. U nama najzanimljivijem okršaju Armenija je pobijedila Latviju 2:1 i tako privremeno zasjela na prvo mjesto naše grupe D. U ostalim dvobojima Finska se lako obračunala sa San Marinom, dok je Ukrajina teškom mukom slavila protiv Malte.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu, bili su dominantni u posjedu i stajali visoko na terenu. Ipak, konkretnih opasnosti nije bilo puno, udarci bi većinom završavali daleko od gola ili u bloku. Kasnije se pritisak povećavao i Latvija je pod njim popustila u 35. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon fantastične izgradnje napada Grant-Leon Ranos je došao u jedan-na-jedan situaciju s golmanom, no nije bio precizan. U nastavku napada Artak Dashyan pronalazi Naira Tiknizyana koji pogađa s 10-ak metara. Lijevi bočni odigrao je dobru sezonu u Lokomotivu Moskvi zabilježivši pet golova i pet asistencija u 36 utakmica.

Drugo poluvrijeme je krenulo u sličnom tonu, no nakon 15-ak minuta, Latvija je napokon počela prijetiti. U 64. minuti imali su svoj prvi udarac u čitavoj utakmici. Glavom je nakon sjajnog ubačaja pogodio Roberts Uldrikis. Nažalost po goste gol je poništen zbog graničnog zaleđa.

Nastavili su prijetiti preko krila i u 67. su zasluženo izjednačili. Desni bočni Roberts Savaļnieks opucao je iskosa s 20-ak metara. Udarac je blago skrenuo Robers Uldrikis i lopta je završila u samom kutu, no gol je ipak išao na konto braniča.

Uzlet gostiju nije dugo trajao te je Armenija bila ta koja je svim snagama tražila drugi pogodak. Još jedna situacija u kojoj je VAR bio sudac dogodila se u 89. minuti. Nakon dobre akcije Kristers Tobers je loptu blokirao rukom. Nakon provjere bilo je jasno da je riječ o najstrožoj kazni, koju je mirno iskoristio Tigran Barseghyan poslavši golmana u krivu stranu.

Ovom je pobjedom Armenija privremeno skočila na prvo mjesto grupe sa šest bodova iz tri utakmice. Latvija je pak iz isto toliko utakmica ostala bez ijednog boda i čvrsto stoje na začelju skupine D. Hrvatska će svoje dvije utakmice igrati upravo s ove dvije ekipe. Prvo će 8. rujna ugostiti Latviju, pa tri dana nakon igrati u Armeniji.

U još je jednom dvoboju istog termina utakmica odlučena jedanaestercem. Ukrajina je teže od očekivanog slavila 1:0 nad Maltom preciznom realizacijom najstrože kazne Viktora Tsygankova. Finska je očekivano pobijedila San Marino s visokih 6:0. Heroj je bio trostruki strijelac Daniel Håkans, a pridružili su mu se još Glen Kamara, Benjamin Källman i Teemu Pukki.

Komentari

Povezano