Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arnautović promašivao pa zabio za pobjedu Intera

Nogometaši Intera i Atletico Madrida su se večeras po prvi put u povijesti susreli u utakmici Lige prvaka. U susretu na Giuseppe Meazzi su slavili domaći nogometaši, a jedini gol na dvoboju je postigao Marko Arnautović.

Inter je u utakmicu krenuo u standardnoj 3-5-2 formaciji. U odnosu na utakmicu protiv Salernitane za vikend koju su apsolvirali s 4:0, Simone Inzaghi se odlučio na dvije promjene. Obje su bile na poziciji “wing-backova” gdje su Denzela Dumfriesa i Carlosa Augusta zamijenili Matteo Darmian i Federico Dimarco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je također krenuo u 3-5-2 formaciji, ali Diego Simeone je napravio nešto više promjena u odnosu na deklasiranje Las Palmasa (5:0) za vikend. Axel Witsel i Mario Hermoso su u zadnjoj liniji odmijenili Stefana Savića i Reinilda Mandavu, Rodrigo De Paul je uvršten u prvih 11 nauštrb Pabla Barriosa, dok je Antoine Griezmann zauzeo svoje mjesto u napadu umjesto Angela Corree koji je za vikend postigao dva pogotka i asistirao za još jedan.

Prvu polupriliku smo vidjeli u 12. minuti kada je igrač upravo s tim brojem na leđima, Samuel Lino, uputio udarac s 13-14 metara od gola Intera, ali taj pokušaj odlazi pokraj desne vratnice. Samo jednu minutu kasnije su nogometaši Intera tražili kazneni udarac na drugoj strani zbog igranja rukom Nahuela Moline, no procijenjeno je da ta ruka nije kažnjiva i utakmica se nastavila.

Uslijedilo je razdoblje igre bez većih prilika tijekom kojeg možemo izdvojiti samo udarac Lautara Martineza s ruba šesnaesterca u 32. minuti, no on je završio daleko poviše gola Jana Oblaka. Upravo je Argentinac uputio prvi udarac u okvir na utakmici. Igrala se 36. minuta kada je Nicolo Barella ubacio s desne strane, a Martinez se ubacio ispred Josea Gimeneza te je uputio udarac glavom, no to bez problema brani slovenski vratar.

U 38. minuti je Marcus Thuram presjekao dodavanje Rodriga de Paula na središtu terena nakon čega je uposlio Martineza, ali njegov udarac završava u bloku, a posljedično i u korneru. Francuz je u 43. minuti asistirao Barelli, no i njegov pokušaj brani Oblak.

Na kraju se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka, a tim rezultatom su mnogo sretniji mogli biti gosti iz Madrida koji su u prvih 45 minuta imali ravno 0 udaraca u okvir gola Yanna Sommera.

Početkom drugog dijela je Marko Arnautović zamijenio ozljeđenog Marcusa Thurama, a već u 49. minuti je imao zlatnu priliku koju ne uspijeva iskoristiti jer njegov pokušaj poslije lijepog ubačaja Dimarca odlazi preko gola. Samo sedam minuta kasnije su gosti odigrali jako brzu i preciznu kombinaciju koju je Lino okončao slabašnim udarcem pokraj lijeve vratnice.

Najbolju priliku dotadašnjeg dijela utakmice je u 63. minuti propustio Arnautović. Austrijanac je odigrao dupli pas s Martinezom te je izbio sam pred Oblaka, ali njegov udarac iz blizine ponovno odlazi preko gola. Četrnaest minuta kasnije ponovno glavom prijeti Martinez, no još jednom brani Slovenac.

Ipak, Inter je zasluženo poveo u 79. minuti. Nakon velike pogreške Reinilda pri primanju lopte na središtu igrališta, uslijedio je kontranapad “Nerazzura”. Davide Frattesi je gurnuo loptu u prostor za Martineza čiji udarac brani Oblak, ali na odbijancu je Marko Arnautović čiji snažni udarac s crte nije uspio izbiti Samuel Lino i krenulo je slavlje domaćih navijača. Za Austrijanca je to prvi gol u knockout fazi Lige prvaka u karijeri.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, a najbolju priliku za izjednačenje je Atletico imao u 87. minuti kada je pokušao Alvaro Morata, no “Rojiblancosi” su susret okončali bez udarca u okvir gola. Uzvratni dvoboj je na rasporedu 13. ožujka na Wanda Metropolitanu.

Komentari

Povezano