Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arne Slot favorit za klupu Liverpoola

Kako javljaju pouzdani novinari poput Paula Joycea i Fabrizia Romana, Liverpool ima novog favorita za trenersku poziciju. Riječ je o 45-godišnjem Nizozemcu, Arneu Slotu.

Slot je cijelu svoju igračku i trenersku karijeru proveo u Nizozemskoj, a trenutno je trener Feyenoorda. Prije toga je dobar posao radio na klupi AZ Alkmaara gdje je trener s najviše osvojenih bodova po utakmici (2.11) u povijesti. S Feyenoordom je osvojio prvenstvo, kup i igrao finale Konferencijske lige gdje je izgubio od Rome 1:0. Uspjesi u klubu iz Rotterdama donijeli su mu uzastopne nagrade za Nizozemskog trenera godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove momčadi poznate su po žustrom stilu – visoki pritisak, visoka zadnja linija i visok tempo karakteriziraju Slotove ekipe. Po samom stilu, njegova se igra ne razlikuje pretjerano od principa Jürgena Kloppa.

Iako je ova vijest dočekana prilično iznenadno među nogometnim pukom, valja naglasiti da je Liverpoolova uprava na čelu s Michaelom Edwardsom poznata po izrazito metodičnom procesu odabira, fokusiranom na analizi podataka. Ne čudi stoga neobičan odabir, a Slot je prema glasinama izrazito visoko kotirao u njihovim modelima. Vijesti o konačnom nasljedniku Jürgena Kloppa trebale bi ubrzo izaći, a lako je moguće da to bude spomenuti Nizozemac.

Komentari

Povezano