Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal golovima u posljednjim trenucima utakmice slavio protiv Leicestera

Nakon remija Newcastlea i Manchester Cityja na St. James’ Parku red je došao na premierligaške susrete koji su se odigrali u 16 sati po hrvatskim vremenu. Odigrano je pet utakmica, a najviše pažnje plijenio je susret Arsenala i Leicestera u kojem su “Topnici” kao cilj imali poravnanje s Cityjem na vrhu. U tome su uspjeli, slavivši s 4:2. Pobjeda je ipak stigla teže od očekivanog.

Kontrolirao je Arsenal stanje na utakmici, no njihov prvi udarac na utakmici vidjeli smo tek u 15. minuti. Tada je Bukayo Saka pucao s nešto više od 20 metara od gola, no Mads Hermansen je to lako ukrotio. Isti igrač je pola minute kasnije uposlio Gabriela Martinellija koji iz dobre situacije prebacuje gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Brazilac je u 20. minuti uspio pronaći put do mreže. Jurrien Timber je dobio loptu od Sake te je niskim ubačajem uposlio Martinellija koji desnom iz poluokreta matira danskog vratara za svoj prvi gol u Premier ligi još od gostovanja kod Sheffield Uniteda u ožujku ove godine.

Raspoloženi Brazilac bio je u prilici i u 25. minuti. Uposlio ga je Declan Rice, ali ovaj put je udarac Martinellija odbio Hermansen. Nakon toga se smirila situacija na terenu te osim dominacije Arsenala nismo vidjeli puno prilika. Tek je u 37. minuti nakon ubačaja Timbera, Kai Havertz glavom pucao pored vrata.

Kada se činilo da će se na poluvrijeme otići s minimalnom prednošću Arsenala, ukazali su se Martinelli i Leandro Trossard. Raspoloženi Brazilac ovaj put je bio u ulozi asistenta. Povratnom loptom je uposlio Belgijca koji neometan zabija za vodstvo 2:0 na poluvremenu.

Na početku drugog poluvremena gosti su odmah došli do smanjenja rezultata. William Saliba bio je neoprezan te je srušio Jamiea Vardyja u poziciji iz koje su gosti mogli opasno centrirati. Upravo to su i napravili te je James Justin uspio uz pomoć Havertza matirati Davida Rayu za 2:1.

U 53. minuti domaćin je mogao do novog povećanja vodstva. Iz standardno opasnih prekida zaprijetili su prvo preko Gabriela Magalhãesa čiji udarac brani Danac na vratima Leicestera. Hermansen je zatim obranio i udarac Riccarda Calafiorija dok je nakon te obrane Timber poslao loptu preko gola.

Nastavio je Arsenal dominirati, no do trećeg pogotka nikako nisu mogli doći. U 58. minuti je tako Trossarda zaustavila vratnica.

Pet minuta kasnije moglo im se to obiti o glavu te je u dobroj prilici bio Facundo Buonanotte. Ipak, Argentinac nije najbolje zahvatio loptu te je njegov udarac lako ukrotio Raya.

No, udarac Justina 63. minuti Španjolac nije mogao zaustaviti. Ubačaj Ndidija sjajno je sjeo na nogu desnog beka koji svojim drugim pogotkom dovodi svoju ekipu do šokantnih 2:2.

Odmah nakon pogotka Arsenal prijeti, no Danac na vratima Leicestera je odlučio da lopta ne smije proći iza njegovih leđa. U 68. minuti je iz neposredne blizine sjajno obranio Havertzov udarac.

Danac je u 74. minuti skoro napravio kobnu pogrešku. Predao je loptu Riceu koji prosljeđuje za Trossarda. Njega ipak Hermansen čita te opet brani zicer igračima Arsenala. Obranio je nekoliko trenutaka zatim i udarac Gabriela.

U 85. minuti ušao je Ethan Nwaneri, a mladić rođen 2007. odmah je zaprijetio po ulasku te je i on natjerao Hermansena na obranu. Danac je dvije minute kasnije upisao svoju novu obranu. Ovaj put je “žrtva” bio udarac Calafiorija.

Činilo se kako će se Leicester uspjeti obraniti, ali onda je u 94. minuti Arsenal dobio korner. Izveo ga je Bukayo Saka, lopta je došla do Trossarda koji nije zahvatio loptu na pravi način. Međutim odbila se lopta od Ndidija te je Nigerijac uz asistenciju upisao i autogol. Arsenal je na kraju i podebljao vodstvo u 98. minuti kada je Havertz nakon odbijanca poslao u praznu mrežu.

Osim Arsenala, u popodnevnom terminu su pobjede ostvarili i Chelsea, Fulham te Everton dok su Brentford i Nottingham Forest remizirali rezultatom 1:1.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano