Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal golovima u sudačkoj nadoknadi svladao Manchester United

U posljednjoj utakmici četvrtog kola Premier lige, nogometaši Arsenala su na svom Emiratesu ugostili Manchester United u novoj epizodi njihovog velikog i dugogodišnjeg rivalstva. Domaći su zahvaljujući golovima duboko u sudačkoj nadoknadi slavili s 3:1.

Nakon uvodnih desetak minuta koje gledateljima nisu ponudile gotovo ništa, u 13. minuti nakon jednog flipera u kaznenom prostoru Manchester Uniteda lopta dolazi do Kaija Havertza koji se osramotio pokušajem udarca prema vratima Onane, a u nastavku akcije Arsenal dobiva tek korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Topnici” su kontrolirali susret, barem se tako činilo, sve do 26. minute. Christian Eriksen je tada uposlio Marcusa Rashforda na lijevom krilu, ovaj se izvukao na desnu nogu i izvrsnim udarcem pokraj dvojice braniča Arsenala matirao Aarona Ramsdalea koji je čak i dodirnuo loptu. Bio je to prvi udarac gostiju na susretu i već sedma utakmica u 2023. godini u kojoj Arsenal prima gol iz protivničkog prvog udarca ka njihovom golu. Nitko nema više takvih utakmica od njih.

Nije to slavlje gostiju dugo trajalo. Samo 110 sekundi kasnije, Oleksandr Zinchenko i Edward Nketiah su brzom kombinacijom “otključali” Gabriela Martinellija na lijevom krilu, a Brazilac onda šalje povratnu loptu za Martina Odegaarda koji s nekih desetak metara neometano puca i pogađa za 1:1.

Izuzev te dvije minute i dva postignuta gola, nismo vidjeli mnogo prilika pa se na predah otišlo s tih 1:1.

U 59. minuti je Havertz nakon kvazi kontakta s Aaronom Wan-Bissakom i Casemirom pada u kaznenom prostoru pa Anthony Taylor pokazuje na bijelu točku. Tada se javio VAR, pozvao engleskog suca na dodatan pregled te je u konačnici pravorijek bio takav da je opravdano poništio svoju prethodno donesenu odluku.

Nakon kornera u 68. minuti, Martinelli je ostao sam na 18 metara, no njegov udarac odlazi pokraj gola. Trinaest minuta kasnije, Arsenal je imao fenomenalnu priliku za dolazak u vodstvo kada je nakon krasne sekvence dodavanja lopta došla do Bukaya Sake koji iz velike blizine šutira ravno u Andre Onanu.

U 89. minuti su gosti zaledili Emirates. Garnacho je dobio izvrsnu loptu u prostor, izašao sam na Ramsdalea i lagano pospremio loptu u gol za veliko slavlje. Ipak, VAR se ponovno javio i opravdano poništio pogodak jer je Argentinac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Arsenal je nastavio napadati i biti aktivnija momčad, a to im se isplatilo u 96. minuti. Bukayo Saka je ubacio iz kornera na daljnju vratnicu gdje je sam ostao Declan Rice koji je imao vremena primiti loptu i uputiti precizan udarac u Onanin prvi kut za svoj prvijenac i vodstvo Arsenala od 2:1.

Pokušali su gosti doći do izjednačenja, a onda je u 101. minuti sijevnuo kontranapad kojeg je u pogodak za konačnih 3:1 pretvorio Gabriel Jesus. Bila je ovo treća uzastopna prvenstvena pobjeda Arsenala protiv Manchester Uniteda na domaćem terenu, nešto što se dosad nikad u povijesti Premier lige nije dogodilo.

Nakon četiri odigrana kola, Arsenal je još uvijek neporažen i ima 10 bodova s kojim drži petu poziciju, dok je Manchester United 11. sa šest bodova.

Komentari

Povezano