Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal ispustio bodove, kopni san o tituli

Nogometaši West Hama su u okviru 31. kola Premier lige na svom London Stadiumu ugostili Arsenal, vodeću momčad Premier lige te su remizirali rezultatom 2:2 iako su nakon samo 10 minuta igre bili u zaostatku od 0:2.

Vrlo brzo je Arsenal zagospodario terenom, a nakon krasne akcije u 7. minuti u kojoj je sudjelovalo 5 “Topnika”, gosti su poveli pogotkom Gabriela Jesusa nakon asistencije Bena Whitea poslije koje je Brazilac na drugoj stativi samo trebao podmetnuti nogu. Još jednom moramo istaknuti fantastični Arsenalov trokut White/Odegaard/Saka koji operira po desnoj strani cijele ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije, Arsenal vodi s 2:0. Gabriel Martinelli je s lijeve strane uočio kako se Martin Ødegaard ušuljao ispred Saïda Benrahme koji nije popunio rupu koju je ostavio Aaron Cresswell ušavši u sredinu kaznenog prostora te je uputio centaršut za svog kapetana koji iz blizine nema težak posao i udvostručuje prednost svojim 11. golom ove sezone.

U nastavku prvog dijela ništa se nije mijenjalo, Arsenal je kontrolirao utakmicu s brojnim dodavanjima, dok su se “Čekićari” branili. Činilo se kako je jedini način na koji domaća momčad može nauditi Arsenalu je taj da si oni sami pucaju u noge. To se i dogodilo u 31. minuti u kojoj nonšalantnom Thomasu Parteyu loptu oduzima Declan Rice koji ju nakon toga dodaje Lucasu Paqueti, a Brazilca u kaznenom prostoru ruši sunarodnjak Gabriel Magalhaes i ne ostavlja sucu Cooteu drugu opciju već da pokaže na 11 metara. Siguran izvođač s bijele točke je Saïd Benrahma.

Od pogotka za smanjenje vodstva, West Ham je bio bolja momčad, ali se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:2. Arsenal je imao 74% posjeda lopte u prvom dijelu što je novi ovosezonski rekord za gostujuću momčad u Premier ligi.

U 50. minuti – kazneni udarac za goste. Poslije kornera za Arsenal je lopta došla do Gabriela Martinellija koji šutira, a na putu prema golu loptu rukom zaustavlja Michail Antonio i Coote još jednom pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Bukayo Saka koji promašuje čitav okvir gola i rezultat ostaje isti. Saka je postao prvi nogometaš Arsenala koji je prilikom izvođenja kaznenog udarca u Premier ligi promašio kompletan gol još od Santija Cazorle 2015. godine.

Znate kako kažu, ako ne zabiješ – primiš, a Arsenal je to na svojoj koži osjetio 4 minute kasnije kada je Thilo Kehrer poslao dugu loptu ka šesnaestercu, ona dolazi do Jarroda Bowena koji izbjegava zaleđe i matira Aarona Rasmdalea. Bio je to njegov 5. pogodak ove sezone.

U 65. minuti je Jesus ostao kratak par centimetara poslije Tierneyevog prizemnog ubačaja s lijeve strane, dok je pet minuta kasnije, nakon što je Saka presjekao loptu sjevnula kontra gostiju. Mladi Englez je osvojio 60-ak metara, no njegov slabašni udarac lagano brani Lukasz Fabianski.

U 82. minuti je West Ham imao najbolju priliku za dolazak u vodstvo, ali Antonio glavom iz neposredne blizine pogađa gredu. Arsenal je nastavio napadati, dok su se domaći branili u niskom bloku i čekali kontranapade.

Do kraja susreta nismo vidjeli veća uzbuđenja pa je utakmica završila remijem kojim je Arsenal, u teoriji, povećao vodstvo na +4 ispred Manchester Cityja koji ima utakmicu manje, dok je West Ham s ovim bodom pobjegao na četiri boda iznad zone ispadanja.

U sljedećem kolu Arsenal dočekuje Southampton, dok West Ham gostuje kod Bournemoutha.

Komentari

Povezano