Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal lakoćom svladao Bournemouth

U 36. kolu engleske Premier lige je vodeći Arsenal ugostio Bournemouth te ih svladao rezultatom 2:0.

Domaći su u potpunosti dominirali prvim poluvremenom u kojem su uputili 16 udaraca, no tek su golom Bukaya Sake s bijele točke u 45. minuti materijalizirali svoju dominaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bournemouth nije uputio niti jedan udarac u okvir u prvom poluvremenu, dok je Arsenal imao toliko dobrih da im je brojka očekivanih golova bila na visokih 2.46.

U drugom poluvremenu je utakmica bila nešto otvorenija pa su gosti imali jednak posjed kao i domaći te su i oni kreirali neke svoje šanse, no pobjedu Arsenala je zapečatio Leandro Trossard.

Declan Rice se sjajno snašao u kaznenom prostoru i proslijedio loptu do Trossarda koji udarcem s lijeve strane pogađa desni dio gola Marka Traversa za 2:0. Arsenal je ima još nekoliko prilika za povećati vodstvo, a do toga je došlo u zadnjim minutama utakmice. Gabriel Jesus je u tranziciji povukao loptu do kaznenog prostora i tamo uposlio Ricea koji je utrčao u prostor i iz teškog kuta pogodio za konačnih 3:0.

Arsenal ovom pobjedom drži bodovnu prednost ispred Manchester City koji svoju utakmicu igra od 18:30 na Etihadu protiv Wolverhamptona.

Komentari

Povezano