Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal mukotrpno do tri boda na otvaranju

Prva utakmica u bogatom subotnjem rasporedu završila je pobjedom Arsenala nad Nottingham Forestom 2:1. Dvoboj je kasnio pola sata zbog problema s ulaskom na stadion jer novi e-ticketing sustav nije ispravno radio, pa je početni zvižduk bio označen u 14 sati.

Arsenal je očekivano bolje otvorio dvoboj i zaredao nekoliko kornera i ulazaka u protivničku trećinu. Ipak, gosti su bili ti koji su imali najbolju priliku. U 11. je minuti Brennan Johnson izašao sam na Aarona Ramsdalea, no loptu je poslao preko gola i propustio sjajnu šansu za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Topnici su za svoju dominaciju nagrađeni golom. Čudesnu je minijaturu napravio Gabriel Martinelli i petom dodao za Eddieja Nketiahu, koji je uz odbijanac Joea Worralla loptu poslao u gol za 1:0.

Sedam minuta nakon, još jedna majstorija. William Saliba je osvojio loptu i dodao ju Bukayu Saki, a mladi Englez je lijevom nogom raspalio po golu s 20-ak metara i pogodio suprotni kut Matta Turnera.

Do kraja poluvremena domaćini su prijetili još nekoliko puta, no bez konkretne opasnosti. Na predah se otišlo sa zasluženih 2:0.

Veliki peh su doživjeli Topnici po samom početku drugog dijela jer se novopridošli Jurriën Timber ozlijedio u ligaškom debiju, pa je umjesto njega ušao Takehiro Tomiyasu.

Arsenal je smirio tempo utakmice, potpuno su dominirali posjedom i nisu tražili okomitost i konstantne napade, već su utakmicu privodili kraju. Forest je izgledao bespomoćno, njihove prilike su dolazile iz udaraca iz daljine ili kornera, no niti jednom nisu ozbiljno ugrozili vrata protivnika.

Najbliže povećanju prednosti Arsenal je došao u 76. minuti kada je Declan Rice s distance uputio udarac, no vratnica ga je spriječila da dođe do prvijenca. Samo minutu poslije Willy Boly je glavom zaprijetio nakon kornera, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu.

Nadu za domaće je vratio Taiwo Awoniyi u 82. minuti. Nakon kornera domaćina u tranziciju je hitro krenuo Anthony Elanga i dodao Awoniyiju koji je izbliza zabio za 2:1. Dvojac koji je ušao s klupe unio je svježinu u Nottinghamovu ekipu.

Zadnjih 10-ak minuta ponudilo je nevjerojatan ritam. Nottingham je krenuo po remi i time ostavio puno prostora iza zadnje linije. Ipak, rezultat se nije mijenjao usprkos nekolicini prilika. Arsenal je većinu utakmice bio apsolutno dominantan, no na kraju su pobjedu doveli u opasnost pretjeranom letargičnošću. Navijači mogu odahnuti s bitna tri boda na otvaranju.

Komentari

Povezano