Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal nakon jedanaesteraca osvajač FA Community Shielda

Uvod u novu sezonu engleske Premier lige smo danas imali od 17 sati u finalu FA Community Shielda između prošlosezonskog prvaka i osvajača trostruke krune Manchester Citya te viceprvaka Arsenala na Wembleyu.

U početnom sastavu momčadi Pepa Guardiole svoje je mjesto našao Mateo Kovačić, dok su se u prvih 11 Mikela Artete našli ovosezonska pojačanja Declan Rice, Jurrien Timber i Kai Havertz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac ovog susreta bio je Stuart Attwell, a već je u 7. minuti susreta okrenuo svjetla pozornice na sebe kada se za mekani prekršaj Thomasa Parteya odlučio dodijeliti žuti karton.

Prvo veće uzbuđenje smo vidjeli u 15. minuti kada se sa ruba šesnaesterca okušao Rodri čiji je udarac od blok otišao pored lijeve vratnice.

U 17. minuti, Rodri za povlačenje dresa nije dobio žuti karton, tenzije na terenu su dodatno porasle.

Prva ozbiljnija šansa je pripala Arsenalu u 26. minuti. Ben White se sjurio s desne strane, zatim je poslao prizemnu loptu na koju je naletio Kai Havertz, međutim iz okreta je uspio uputiti nešto slabiji udarac, a vratar Stefan Ortega je bio spreman na taj udarac.

Samo koji trenutak kasnije, ponovno je Attwell stvorio nervozu na terenu jer je dodijelio žuti karton Havertzu, a nedugo prije ovog za jako slične prekršaje igrača Manchester Citya nije vadio kartone.

U 35. minuti Bukayo Saka je zaprijetio s desne strane nakon što se uspješno riješio Manuela Akanjija i loptu prebacio na lijevu nogu, međutim pucao je pored gola. Samo pet minuta kasnije, Arsenal je opet bio jako blizu vodstva preko Havertza, no Ortega je ponovno dobro reagirao.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i na predah se otišlo rezultatom 0:0. Osim glavnog suca susreta koji se bio pogubio u kriteriju, vrijedno napomene je puno bolji i konkretniji suparnik na terenu je bio Arsenal koji je dva puta bio blizu vodstva preko Havertza, no vratar Ortega je spasio svoju momčad od rezultatskog deficita.

Prva šansa u drugom poluvremenu je pripala Manchester Cityu kada je John Stones nakon kornera u 52. minuti tukao glavom, no direktno u Aarona Ramsdalea.

Rastao je ritam utakmice, pokušavalo se s obje strane, no ipak do vodstva u 77. minuti dolaze Građani preko Colea Palmera koji je krasnim pogotkom s ruba šesnaesterca matirao Ramsdalea za 1:0 Manchester Citya.

U 82. minuti, Građani su bili jako blizu povećanja vodstva. Julian Alvarez je napravio dar mar obrani Arsenala, zatim je proslijedio loptu Philu Fodenu koji je pucao, no Ramsdale mu je obranio taj udarac.

Odmah nakon kornera, Rodri je zahvatio loptu glavom, međutim Ramsdale je opet bio spreman i spasio svoju momčad od većeg rezultatskog deficita.

Kada je izgledalo kako će Manchester City odnijeti pobjedu s minimalnih 1:0, ukazao se Leandro Trossard u sami smiraj utakmice koji uz pomoć Akanjija zabija za 1:1. Tako se pobjednika odlučivalo ruletom jedanaesteraca.

Arsenalovi igrači su bili stopostotni s bijele točke, dok su za Manchester City promašili Kevin De Bruyne i Rodri. Arsenal je tako uzeo prvi trofej sezone koji može biti dobar poticaj za sezonu koja je pred nama.

Komentari

Povezano