Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal petardom “počastio” Sheffield, Nketiah zabio hattrick

Nakon što je u prvoj utakmici dana Chelsea poražen na domaćem terenu od Brentforda, 10. kolo Premier lige se nastavilo dvjema utakmicama od 16:00.

Arsenal je na domaćem terenu svladao Sheffield United s čak 5:0, dok je Bournemouth s 2:1 pobijedio Burnley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikel Arteta je danas odlučio malo zarotirati momčad Arsenala pa su tako na klupi ostali kapetan Martin Odegaard te stoper Gabriel Magalhaes, dok su u početnoj postavi bili Emile Smith Rowe i Jakub Kiwior.

Arsenal je poveo u 28. minuti. Declan Rice je iz desnog međuprostora ubacio za Edwarda Nketiahu koji se krasnim potezom riješio braniča Austona Trustyja u kaznenom prostoru te je lagano matirao Wesleya Foderinghama za 1:0 i erupciju oduševljenja na Emiratesu. To će se pokazati i konačnim rezultatom prvog dijela tijekom kojeg su ”Topnici” apsolutno izdominirali goste čiji je xG nakon prvih 45 minuta bio – 0.03.

Susret je odlučen tijekom uvodnih 15 minuta drugog dijela s nova dva pogotka domaćih. Najprije je u 50. minuti Bukayo Saka izveo korner s desne strane nakon kojeg je uslijedila nesigurna reakcija Foderinghama koji je samo spustio loptu za Nketiahu koji ju je zakucao u mrežu za 2:0. Izdanak Arsenalove škole je hattrick kompletirao u 58. minuti kada je snažnim udarcem s 18 metara povećao prednost na uvjerljivih 3:0.

Nketiah je tako zabio svoj prvi hattrick u karijeri u Premier ligi, a pritom je postao i prvi Englez koji je postigao hattrick za Arsenal u Premier ligi još od svibnja 2015. godine kada je to učinio Theo Walcott protiv West Bromwich Albiona.

Taj je rezultat na semaforu stajao do 89. minute u kojoj Fabio Vieira iskorištava kazneni udarac kojeg je i sam izborio za ogromnih 4:0. Arsenal se na tome nije zaustavio jer se u šestoj minuti sudačke nadoknade Takehiro Tomiyasu najbolje snašao u petercu nakon kornera te je postavio konačnih 5:0. Za Japanca je to bio prvi pogodak u karijeri u Premier ligi.

Do kraja ogleda se rezultat nije mijenjao pa je tako Arsenal ostao neporažen poslije 10 kola Premier lige. S 24 boda osvojena boda drže drugo mjesto ljestvice, a ispred njih su samo njihovi sjevernolondonski rival – momčad Tottenhama koja ima dva boda više.

U drugoj utakmici tog termina, u derbiju začelja, Bournemouth je s 2:1 svladao Burnley na Vitalityju. Iako su gosti poveli u 11. minuti golom Charlieja Taylora, domaćini su preokrenuli susret u svoju korist golovima Antoinea Semenya u 22. te Philipa Bilinga u 76. Ovom pobjedom, prvom ovosezonskom, Bournemouth je izašao izvan zone ispadanja jer su 17. sa šest bodova, dok je Burnley pao na 19. mjesto sa samo četiri boda na kontu.

Komentari

Povezano