Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal pobjedom privremeno preuzeo vrh lige

Posljednja subotnja utakmica 32. kola Premier lige donijela je bitan dvoboj. Za domaći Brighton današnji ishod nije bio toliko bitan budući da su oni u “ničijoj zemlji” dok je za goste utakmica imala veliku važnost. Arsenal je nakon pobjede Manchester Cityja u ranijem terminu trebao pobjedu za privremeni povratak na vrh. Topnici su pobjedu i ostvarili i to na dominantan način, pobijedivši 3:0.

Već je druga minuta utakmice na Amexu navijačima priuštila veliku priliku. Gosti su zaprijetili iz jednog od svojih karakterističnih prekida, ali Gabriel Magalhães je glavom tukao pored vrata. Domaćin se do desete minute stabilizirao te su čak i zaprijetili golu Davida Raye. Međutim, udarci Julia Encisa nisu pronašli svoju metu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istekom desete minute stanje na terenu se promijenilo. Prvi dodiri Bukaya Sake su nagovijestili buđenje Arsenala. U 13. minuti je Saka prvo driblingom prošao Pervisa Estupiñána da bi zatim udarcem promašio veliku priliku za vodstvo Topnika. U istoj minuti zaprijetio je i Gabriel Jesus, ali njegov pokušaj je zaustavio Bart Verbruggen. Jesus je bio u šansi i minutu kasnije, ali njegov udarac nakon ubačaja nije završio unutar okvira gola.

Čest akter prvog poluvremena Jesus je u 31. minuti izborio jedanaesterac za svoju momčad. Brazilac je prijetio po lijevoj strani napada gdje ga je u pokušaju oduzimanja lopte srušio Tariq Lamptey te je sudac pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Saka te je na semaforu u 33. minuti stajalo 0:1 za Arsenal. Do kraja poluvremena gosti su uspjeli zaprijetiti iz daljine, ali udarac Encisa efektno je obranio Raya.

Drugo poluvrijeme počelo je udarcem Encisa koji je prije 60. minute došao do svog petog udarca na utakmici. Brighton ipak nije došao do izjednačenja unatoč nervozi Arsenala u početnoj fazi drugog poluvremena.

Naprotiv, Arsenal je u 62. minuti došao do povećanja vodstva. Martin Ødegaard je dubinskom loptom pronašao Jorginha. Talijanski Brazilac je oštrom loptom pronašao Kaija Havertza koji iz peterca nema problema s realizacijom. Arsenal je do osiguranja pobjede došao u 86. minuti. Bivši igrač Brightona, Leandro Trossard, va banque domaćih je iskoristio na najbolji način. Havertzova lopta mu je omogućila da izađe sam pred golmana te je Belgijac lijepim lobom svladao Nizozemca za 0:3.

Topnici su pobjedom protiv Galebova skočili na vrh ligaške ljestvice prije nedjeljne utakmice Manchester Uniteda i Liverpoola. Brighton je porazom pao na deseto mjesto te im sada mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu bježi pet bodova. Arsenal u idućem kolu dočekuje Aston Villu dok Brighton ide u goste Burnleyu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano