Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal pogotkom Gabriela slavio u derbiju protiv Tottenhama

Nedjeljni program četvrtog kola engleske Premier lige otvoren je 196. derbijem sjevernog Londona, odnosno utakmicom Tottenhama i Arsenala. U jednom od najžešćih svjetskih dvoboja, kako ga mnogi smatraju, 83. pobjedu odnijeli su Topnici slaveći s minimalnih 1:0.

Australac Ange Postecoglou izveo je na teren postavu Pijetlova identičnu onoj iz susreta protiv Leicestera, tek je umjesto Papea Matara Sarra započeo Dejan Kulusevski. S druge strane, španjolski stručnjak Mikel Arteta nije mogao računati na usluge kapetana Martina Ødegaarda i Declana Ricea, tako da je prve minute ove sezone upisao Jorginho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč većem posjedu Tottenhama u prvom poluvremenu, gosti su stvorili izglednije šanse pred protivničkim golom. Guglielmo Vicario je u tri navrata bio primoran spašavati svoju momčad nakon što je dva puta glavom šutirao Kai Havertz, dok je najbolju prigodu propustio realizirati Gabriel Martinelli slabašnim udarcem u talijanskog vratara.

Domaćini su, pak, uputili jedan šut u okvir gola, a pokušaj Kulusevskog uspješno je obranio David Raya. Na predah se, uz sedam podijeljenih žutih kartona Jarreda Gilletta, otišlo s 0:0.

Iako su Pijetlovi i u nastavku imali veći posjed, Arsenal je ponovno odgovorio boljim šansama. Ovoga puta, naplatili su svoje prilike pogotkom Gabriela Magalhãesa u 64. minuti nakon što je bio najviši u skoku poslije ubačaja iz kuta Bukaya Sake. Bivšem igraču zagrebačkog Dinama bio je to prvi zgoditak ove sezone, a Saka je ubilježio četvrtu asistenciju.

Do kraja susreta, domaćini su pokušali izjednačiti rezultat, no Topnici su spriječili svaki nalet protivnika i stigli do trećeg trijumfa kojim su se smjestili na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s dva boda iza maksimalnog Manchester Cityja.

Četvrto kolo zatvorit će ogled Wolverhamptona i Newcastlea.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano