Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal ponizio Lens i osvojio skupinu Lige prvaka

Nakon što su u onoj ranijoj utakmici skupine B nogometaši PSV-a velikim preokretom svladali Sevillu s 3:2 na Sanchez Pizjuanu, u drugom susretu nogometaši Arsenala sebi nisu dopustili novi kiks protiv Lensa. Goropadni ”Topnici” su deklasirali Francuze te su slavili s čak 6:0 čime su kolo prije kraja osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka s prve pozicije.

Topnici” su do vodstva došli već u 13. minuti. Gabriel Jesus je osvojio zračni duel u kaznenom prostoru, glavom dodao za Kaija Havertza koji drugu utakmicu u nizu postiže pogodak za Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost Arsenala je udvostručena u 21. minuti. Bukayo Saka je dobio loptu na desnom krilu, ušao u sredinu i dodao za Gabriela Jesusa što su gosti u prvi mah odbili, no Saka je bio uporan i ponovno je došao do lopte između dva suparnika, a Jesus najprije šalje Kevina Dansa na pod pa onda matira Bricea Sambu. Englez je tom asistencijom postao tek drugi nogometaš iz Liga petica koji je stigao do brojke od barem 10 asistencija u svim natjecanjima nakon Bayerovog Floriana Wirtza, dok je Brazilac postao prvi član nekog engleskog kluba koji je u svakom od prva četiri nastupa za klub u Ligi prvaka postigao barem jedan pogodak.

Samba je po treći put morao vaditi loptu iz mreže samo tri minute kasnije. Gabriel Martinelli je dobio loptu na lijevom krilu te je uputio udarac kojeg je francuski golman uspio obraniti, međutim odbijanac dolazi točno na Sakin trbuh i Englez na taj način postiže gol za 3:0.

Ono što Martinelliju nije uspjelo u 24. minuti, jest samo četiri minute kasnije. Tomiyasu je napucao loptu uz samu aut liniju na lijevom krilu, ušao je u kazneni prostor te krasnim udarcem u suprotni kut postigao pogodak za ogromnih 4:0 nakon manje od pola sata igre.

“Petarda” je pukla u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bukayo Saka je pokrenuo kontranapad, Takehiro Tomiyasu je istrčao sprint te je išao u underlap Saki koji mu je dodao loptu u prostor, a Japanac šalje sjajan centaršut u samo srce kaznenog prostora odakle Martin Odegaard zabija za uvjerljivih 5:0. Time je Arsenal postao prvi engleski klub koji je na poluvremenu utakmice Lige prvaka vodio s pet pogodaka razlike.

U drugom poluvremenu je Arsenal dignuo ručnu i mirno priveo susret kraju. Tek su u samoj završnici susreta postigli i šesti zgoditak, a strijelac je bio Jorginho koji je realizirao kazneni udarac u 86. minuti.

Ovim raspletom je postalo jasno da će iz ove skupine Arsenal u osminu finala kao prvoplasirana momčad, a PSV kao drugoplasirana. U posljednjem kolu Lens će ugostiti Sevillu u susretu u kojem Andalužani moraju slaviti kako bi izborili plasman u Europsku ligu, dok bilo koji drugi rezultat Francuze šalje u drugo po snazi europsko klupsko natjecanje.

Komentari

Povezano