Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal porazom od Liverpoola produbio rezultatsku krizu

U tijeku su utakmice FA Kupa trećeg kola, danas smo na rasporedu imali osam parova, a onaj posljednji, ujedno i najinteresantniji je zasigurno bio između Arsenala i Liverpoola odigranom na Emiratesu.

Nakon prvih 45 minuta igre je rezultat bio 0:0, ali Arsenal je ostavio znatno bolji dojam. Bili su konkretniji protivnik, imali su nekoliko šansi ponajviše preko Kaia Havertza, a najbliže golu su bili u 11. minuti kada je Martin Odegaard s nekih desetak metara zatresao okvir gola Alissona Beckera. S druge strane, gosti su najbolju šansu za zgoditak imali pred sam kraj prvog poluvremena kada je Trent Alexander-Arnold također pogodio okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu su Redsi bili nešto bolji protivnik, Arsenal je uspio par puta zaprijetiti preko Bukaya Sake, međutim neuspješno. Liverpool je bio blizu vodstva u 78. minuti kada je Aaron Ramsdale najprije obranio udarac Luisu Diazu, a koji trenutak kasnije je Diogo Jota pogodio prečku nakon kornera.

Ipak, taj period pritiska Liverpoola se isplatio u 80. minuti kada su poveli 1:0 autogolom Jakuba Kiwiora koji je nespretno skrenuo loptu u svoju mrežu nakon sjajnog ubačaja Trenta Alexandera-Arnolda iz slobodnog udarca.

Točku na i ovog susreta je postavio Diaz pogodivši za 2:0 na asistenciju Jote. Arsenal je upisao treći uzastopni poraz u svim natjecanjima, dok s druge strane Liverpool nastavlja nizati pozitivne rezultate.

Komentari

Povezano