Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal pregazio Burnley i ostvario najbolji start godine u povijesti; Watkins sve bliži rekordu

Nakon što je Liverpool u prvom dvoboju 25. kola Premier lige uvjerljivo svladao Brentford, kolo se nastavilo s pet utakmica u poslijepodnevnom terminu. U tih pet utakmica smo vidjeli ukupno 15 pogodaka, a najefikasniji su bili nogometaši Arsenala.

Arsenal je gostovao kod Burnleya na Turf Mooru što se u prošlosti često znalo pokazati izrazito nezgodnim gostovanjem za “Topnike”, no danas nije bilo tako. Izabranici Mikela Artete su poveli već u četvrtoj minuti preko kapetana Martina Odegaarda, dok je u 41. minuti s bijele točke prednost udvostručio Bukayo Saka. Koprodukcijom njih dvojice i pogotkom Sake je vodstvo povećano na 3:0, dok su do kraja dvoboja još zabili i Leandro Trossard te Kai Havertz koji je zabio nakon majstorskog driblinga po lijevoj strani za konačnih 5:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjim slavljem su nogometaši Arsenala ostali na -2 za Liverpoolom, a zanimljivo je da su po prvi put u povijesti godinu otvorili s pet prvenstvenih pobjeda u pet utakmica.

Do promjene na ljestvici je došlo na poziciji broj 4. Pobjedom od 2:1 na gostovanju kod Fulhama, na to mjesto je došla Aston Villa, a heroj tog trijumfa je bio Ollie Watkins koji je postigao oba pogotka. Domaći su uspjeli ublažiti poraz golom Rodriga Muniza. Watkins je ove sezone izravno sudjelovao kod 23 prvenstvena pogotka ove sezone te ga samo četiri kontribucije kod golova dijele od klupskog rekorda Premier lige kojeg drži Dwight Yorke iz sezone 1995./96. koji je te sezone izravno sudjelovao kod 27 pogodaka.

Na četvrtom mjestu su izabranici Unaija Emeryja zamijenili Tottenham koji je na domaćem terenu poražen od Wolverhamptona s 2:1. Junak pobjede gostiju je bio sjajni Joao Gomes koji do danas nije postigao pogodak u Premier ligi, ali je zato danas zabio oba za veliko slavlje. Jedini gol za “Pijetlove” je postigao Dejan Kulusevski.

Što se ostalih utakmica tiče, Newcastle je na domaćem terenu remizirao protiv Bournemoutha rezultatom 2:2 čime su “Trešnjice” nastavile niz od šest uzastopnih prvenstvenih utakmica bez pobjede, dok su niz od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede prekinuli nogometaši Nottingham Foresta koji su golovima Taiwa Awoniyia i Calluma Hudson-Odoija s 2:0 svladali West Ham. Time su “Čekićari” još uvijek bez pobjede u 2024. godini.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano