Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal pregazio Grbića i Sheffield te postao rekorder Premier lige

U posljednjoj utakmici 27. kola Premier lige, Sheffield United je na svom Bramall Laneu ugostio Arsenal te je uvjerljivo poražen sa 6:0. Pobjedom “Topnika” su sve tri momčadi koje se bore za naslov u Engleskoj u ovom kolu došle do sva tri boda stoga je ljestvica ostala nepromijenjena.

Arsenal je poveo već u petoj minuti. Nakon kombinacije Gabriela Martinellija i Declana Ricea po lijevoj napadačkoj strani, Englez je prizemno ubacio u sredinu za usamljenog Martina Odegaarda koji iz blizine matira Ivu Grbića koji je imao dugu večer vađenja lopti iz mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo osam minuta kasnije, vodstvo je udvostručeno. Bukayo Saka je imao izolaciju na desnoj strani, povukao je loptu prema petercu, došao do ruba igrališta te je ubacio u gužvu odakle Jayden Bogle nes(p)retno šalje loptu u vlastitu mrežu za 2:0.

Tek što se krenulo s centra, Arsenal je postigao i treći gol. Nakon brzog kontranapada, Gabriel Martinelli i Jakub Kiwior su odigrali dupli pas na lijevoj strani kaznenog prostora domaćih, a Brazilac preciznim udarcem povećava na 3:0.

U 25. minuti su domaći navijači polako krenuli prema izlazu jer je Kai Havertz nakon ukradene lopte na 25 metara od protivničkih vrata zabio gol za 4:0, a u 39. minuti je već 5:0. Odegaard je proigrao Saku, ovaj dao cutback za Ricea koji postiže pogodak za uvjerljivu prednost. Bio je to njegov peti pogodak ove sezone što mu je ujedno i osobni rekord u Premier ligi.

Već na poluvremenu je Arsenal postao prva momčad koja je na tri uzastopna gostovanja u engleskoj eliti postigla najmanje pet pogodaka nakon Burnleya iz rujna 1961. godine, a sukladno tome i prva u povijesti Premier lige. S druge strane, Sheffield United je postao prva momčad u povijesti engleske lige koja je primila barem pet golova u četiri uzastopne domaće utakmice.

Nije Arsenal stao s golovima ni u drugom dijelu pa je tako u 58. minuti Ben White fantastičnim udarcem lijevicom s nekih 13-14 metara povećao na čak 6:0. Taj će gol zlatnim slovima biti upisan u povijesne knjige kluba s Emiratesa jer je to bio njihov jubilarni 10.000 gol svih vremena.

Na kraju će se to pokazati konačnim rezultatom utakmice kojim je Arsenal nastavio lov za Liverpoolom i Manchester Cityjem.

Komentari

Povezano