Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal pregazio PSV, Rakitić asistent u remiju Seville

Nakon šest sezona bez sudjelovanja u Ligi prvaka, Arsenal se vratio u grupnu fazu elitnog europskog natjecanja. Ždrijeb im je bio naklonjen pa su dobili skupinu s PSV-om, Sevillom i Lensom, a razliku u kvaliteti su pokazali već u prvom srazu.

Upravo su protiv PSV-a iz Eindhovena započeli novi europski put, a do prvog od četiri pogotka su stigli već u devetoj minuti susreta. Martin Odegaard je uputio udarac s ruba šesnaesterca kojeg je Walter Benitez obranio, ali lopta se odbija do Bukaya Sake koji postiže pogodak za 1:0 u ranoj fazi ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 11 minuta kasnije, Saka je u ulozi asistenta jer je Leandro Trossard na njegovu asistenciju s distance pogodio za 2:0. U 25. minuti je u dva navrata zaprijetio i Gabriel Jesus, ali njegove udarce brani Benitez. Nakon kornera je u 26. minuti zaprijetio Gabriel Magalhaes, ali njega je lopta iznenadila na drugoj vratnici pa udarac nije bio najbolji.

Nakon toga je uslijedio nešto mirniji dio susreta, a onda Trossard dobiva loptu na lijevom krilu, ubacuje u kazneni prostor za Jesusa koji postiže svoj prvi pogodak ove sezone za veliku prednost “Topnika” od 3:0.

Doprvak Engleske je bio izrazito dominantan te je nakon 45 minuta zasluženo imao veliku prednost. Početak drugog dijela je bio poprilično miran, a u 61. minuti bilježimo još jednu priliku Brazilca nakon sjajno podvaljene lopte Kai Havertza, ali ponovno ju nije uspio pretvoriti ni u udarac u okvir gola.

Nije se Arsenal zaustavio na tri pogotka. U 70. minuti su Reiss Nelson i Emile Smith Rowe otvorili prostor za Odegaarda koji s otprilike 18 metara prizemnim udarcem zabija za 4:0. Tih 4:0 će se pokazati konačnim rezultatom ogleda između dva kluba nejednake kvalitete.

Na Ramon Sanchez Pizjuanu, Sevilla je dočekala Lens u dvoboju ekipa koje su pri samom dnu svojih prvenstava, a susret je okončan remijem od 1:1. Andalužani su, kao i “Topnici” poveli u devetoj minuti. Ivan Rakitić je ubacio iz kornera, a na prvoj vratnici se nalazi Lucas Ocampos koji svojim 40. pogotkom u dresu Seville dovodi svoju momčad u vodstvo.

Nije to vodstvo dugo trajalo jer samo 15 minuta kasnije – Lens izjednačava. Fantastičan slobodnjak je izveo Angelo Fulgini koji je razornim udarcem s 18 metara matirao Marka Dmitrovića. Francuz je postao tek drugi nogometaš Lensa koji je zabio pogodak iz izravnog slobodnog udarca nakon Vladimira Šmicera koji je pogodio protiv Dynamo Kijeva 1998. godine. Također je ovo bio već treći pogodak iz izravnog slobodnog udarca ove sezone, a za usporedbu moramo reći kako je tijekom cijele prošle sezone postignuto točno toliko pogodaka iz tih situacija.

Na kraju će se to pokazati i konačnim rezultatom susreta iako je Lens imao zlatnu priliku preko Floriana Sotoce u 80. minuti, no nije ju uspio pretvoriti u pogodak pa je susret okončan remijem od 1:1. Sevilla je tako nastavila niz od trenutno šest uzastopnih utakmica prvog kola grupne faze Lige prvaka bez pobjede.

Komentari

Povezano