Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal razmontirao Chelsea i ostvario najveću pobjedu u povijesti protiv gradskog rivala

Susret 29. kola engleskog Premiershipa završio je tragično za Chelsea. Arsenal ih je na Emiratesu savladao rezultatom 5:0 i tako ostao u borbi za naslov prvaka.

Na prvi pogodak se čekalo samo četiri minute. Tada je Declan Rice proigrao Leandra Trossarda, koji je unutar šesnaesterca pogodio loptu u donji lijevi kut. Dvije ozbiljnije prilike su se dogodile u 27. minuti. Kai Havertz je izašao sam na golmana, a Đorđe Petrović odlično brani udarac u desnu stranu. Pokušao je i Trossard, ali udarac po sredini gola je zaustavio srpski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su imali priliku u 30. minuti kada se Enzo Fernández nakon odbijene lopte našao ispred gola, ali je udarac završio lijevo od vrata.

Drugi dio je označio Arsenalovu nadmoć. U 52. minuti se Ben White našao na odbijenoj lopti u kaznenom prostoru te je potvrdio pogodak udarcem u donji lijevi kut. Pet minuta kasnije Havertz postiže pogodak. Predivnim dodavanjem ga je pronašao Martin Ødegaard, a njemački reprezentativac je iz blizine pospremio loptu u mrežu.

U 65. minuti je Nijemac ponovno strijelac. Ovaj put je asistent bio Bukayo Saka, a Havertz je uz pomoć stative pogodio donji desni kut.

U 70. minuti Arsenal opet zabija. Ødegaard je još jednom započeo akciju, a u gornji lijevi kut je loptu sretno i spretno pospremio White.

Za sam kraj utakmice Gabriel Martinelli je imao dva pokušaja. Prvi udarac je završio lijevo od gola, a drugi udarac je otišao ravno u Petrovića. Sve u svemu, bio je ovo jako dominatan nastup Arsenala i pokazatelj urušavanja Chelseaja kao ozbiljnog europskog kluba.

“Topnici” su tako ostvarili najveću pobjedu u povijesti protiv gradskih rivala čime su srušili rekord iz 1930. godine!

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano