Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal rutinski savladao PSG na Emiratesu

Drugo kolo grupne faze Lige prvaka odigralo se između Arsenala i PSG-a na Emiratesu. Topnici su slavili rezultatom 2:0.

U devetoj minuti Bukayo Saka je imao zlatnu priliku. Dočekao je ubačaj u kazneni prostor, no pucao je lijevo od gola. U 20. minuti domaćini su došli do prvog pogotka. Leandro Trossard je dobro ubacio, a Kai Havertz je dočekao, nadskočio Gianluogija Donnarummu i poslao loptu glavom u mrežu. U 28. minuti Nuno Mendes je pucao iz malo veće daljine i pogodio desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Achraf Hakimi je u 31. primo dobru loptu u blizini domaćeg gola, ali mu je David Raya odlično obranio pokušaj. Došli su domaćini do drugog pogotka u 35. minuti. Saka je izveo slobodnjak s desne strane iz ne tako obečavajuće pozicije, a njegov ubačaj je prošao Gabriela Martinellija i Thomasa Parteya te završio u mreži Parižana.

U drugom dijelu u 51. minuti Martinelli je pucao po sredini ispred golmana, no Donnarumma se odlično snašao. U 66. minuti João Neves je dobro ispratio korner, no pogodio je prečku. U 75. Martinelli se našao u sličnoj situaciji kao u 51. minuti, a Donnarumma je još jednom obranio njegov pokušaj. Tri minute poslije Riccardo Calafiori je igrao rukom u šesnaestercu, ali se Slavko Vinčić nije oglasio. U 87. minuti Randal Kolo Muani je pao u šesnaestercu, ali VAR provjerom je ustvrđeno da nema kaznenog udarca.

Arsenal je pokazao u startu da su spremnija momčad i ovu su pobjedu odnijeli zasluženo. Ovo je prva pobjeda Arsenala u novoj sezoni Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano