Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal rutinski svladao Luton i privremeno zauzeo prvo mjesto

31. kolo engleske Premier lige nastavilo se dvobojem između Arsenala i Lutona na stadionu Emirates. Razigrani Topnici u borbenoj su utakmici golom Martina Odegaarda i autogolom Daikija Hashioke upisali nova tri boda. Pobjeda Arsenala od 2:0 znači da je momčad Mikela Artete trenutno na vodećoj poziciji prve engleske lige.

U 24. minuti isplatili su se inicijativa i fluidno kombiniranje domaćina. Emile Smith Rowe na sredini terena oduzima loptu i dodaje za Kaia Havertza. Iako u izglednoj situaciji, Havertz nesebično odlaže za Martina Odegaarda koji prizemnim udarcem trese mrežu nemoćnog Thomasa Kaminskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije, nova opasnost pred gostujućim vratima. Odegaard ponovno u glavnoj ulozi, ipak, ovaj put gostujući vratar s lakoćom intervenira.

Potpuna kontrola momčadi Mikela Artete u 44. minuti rezultira novim pogotkom. Motivirani Smith Rowe rapidnim prodorom probija linije obrane Lutona i dodaje za slobodnog Reissa Nelsona. Stoper Daiki Hashioka ulazi ispred Nelsona i pogađa vlastitu mrežu za 2:0 Arsenala.

Bez obzira na borbenost i inicijativu gostujuće momčadi u nastavku, izabranici Mikela Artete s lakoćom i staloženošću do kraja su iskontrolirali utakmicu za završnih 2:0.

Na nezgodnom gostovanju na Kenilworth Roadu ranije u sezoni, Arsenal je na samom kraju utakmice pogotkom Declana Ricea svladao Luton rezultatom 3:4. Ovaj su put Topnici u sigurnijem i dominantnijem izdanju rutinski došli do zaslužene pobjede. Momčad Mikela Artete ovim je trijumfom preskočila Liverpool i privremeno zauzela prvo mjesto na tablici Premier lige. S druge strane, poraženi Hattersi za Nottingham Forestom zaostaju za tri boda i ostaju na 18. poziciji.

Komentari

Povezano