Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal s igračem manje slavio u gostima

Arsenal je upisao svoju drugu pobjedu na početku sezone, no kao i u slučaju one prve, nije to izgledalo toliko uvjerljivo kao što bi njihovi navijači htjeli. U gostima kod Crystal Palacea su slavili s 1:0, gol je zabio Martin Odegaard s bijele točke, no stvari su se kasnije zakomplicirale.

U prvom poluvremenu je Arsenal bio bolja momčad te da je njihov napadač Edward Nketiah bio iole više raspoložen mogli su imati vodstvo od 2:0 već u tih prvih 45 minuta. Jednom je zatresao stativu, a jednom je promašio čitavi gol iz izgledne šanse. Palace je u tom poluvremenu bio limitiran na tek jedan udarac u okvir, dok o kvaliteti njihovih udaraca općenito govori podatak da je 5 njihovih udaraca tvorilo xG od tek 0.19. To je tek četvrtina brojke koje je sam Nketiah imao sa svoja dva promašaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Arsenala se ipak iskupio za promašaje u 51. minuti kada je izborio jedanaesterac za Arsenal. Iz jednog slobodnog udarca je Arsenal izveo akciju za njega, a on taman dira loptu prije istrčalog golmana Johnstonea koji ga zahvaća po nogama i ruši unutar kaznenog prostora. S bijele točke je bio siguran Odegaard.

Suđenje će nakon ove utakmice biti ponovno u fokusu u Engleskoj jer je u 67. minuti Takehiro Tomiyasu dobio crveni karton, odnosno drugi žuti, što je prema gotovo čitavoj nogometnoj javnosti na otoku kriva odluka. Tomiyasu je prvo u 60. minuti dobio žuti karton za zadržavanje igre, iako je Kai Havertz bio taj koji je odugovlačio više s izvođenjem auta nego li Tomiyasu koji je kasnije aut izveo. Nakon toga Ayew u jednoj kontri bježi Japancu koji ga tek blago dodiruje, ali i ne povlači za dres kao što je Ayew to iscenirao, nakon čega dobiva drugi žuti karton bez mogućnosti da VAR situaciju provjeri.

Arsenal se tako morao do kraja susreta braniti s 10 igrača, a Palace je to u zadnjim minutama umalo i iskoristio. Bombardirali su kazneni prostor Arsenala, prilike su imali Odsonne Edouard i Tyrick Mitchell, no lopta nije ušla u gol. Utakmica je tako završila pobjedom Arsenala koji je drugi put zaredom bio blizu prosipanja vodstva, no u konačnici ipak upisuje nova tri boda.

Komentari

Povezano