Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal se pobjedom vratio na prvo mjesto Premier lige uz novi rekord natjecanja

Nakon dva uzastopna bolna poraza od Aston Ville u prvenstvu te od Bayerna u Ligi prvaka, nogometaši Arsenala su večeras gostovali na Molineuxu kod Wolverhamptona u okviru 32. kola Premier lige. Mini krizu su izabranici Mikela Artete prekinuli pobjedom od 2:0.

“Topnici” su od početka susreta preuzeli inicijativu, no tijekom 44 minute prvog dijela nisu uspjeli kreirati izrazito dobru i izglednu priliku unatoč 17 dodira s loptom u protivničkom kaznenom prostoru. Dapače, najbolju priliku u tom razdoblju su imali ”Vukovi” preko Joao Gomesa čiji je udarac iz blizine u 30. minuti David Raya obranio uz pomoć grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, taman pred odlazak na predah, Gabriel Jesus se othrvao naletu Matta Dohertyja, dodao za Leandra Trossarda koji nije uspio najčišće udariti loptu, međutim učinio je to najbolju mogući način te je neobranjivo pogodio sami gornji desni kut mreže Josea Sa. Bio je to 21. uzastopni pogodak Arsenala na prvenstvenim gostovanjima, a da tijekom tog niza nijednom nisu vadili loptu iz mreže što je novi samostalni rekord Premier lige. Dosad je rekord držao Scolarijev Chelsea s 20 uzastopnih pogodaka na gostovanjima bez primljenog gola između rujna i prosinca 2008. godine.

Drugi dio je bio preslika prvog. Arsenal je nastavio pritiskati domaće od samog početka, no bez veće i konkretnije prilike pred golom portugalskog vratara. ”Topnici” su u potpunosti kontrolirali dvoboj te su bez većih problema čuvali prednost jednog pogotka razlike.

Najbolju priliku za udvostručenje prednosti su imali u 94. minuti kada je Gabriel Martinelli pogodio vratnicu, no srećom po goste to ih nije koštalo jer je samo minutu kasnije Martin Odegaard potvrdio pobjedu iskoristivši nešto slabije postavljanje Sa zabivši mu pogodak u njegov bliži kut iz dosta teške pozicije.

Večerašnjim slavljem, Arsenal je ponovno preuzeo prvo mjesto prvenstvene ljestvice Premier lige sa 74 boda, jednim više od Manchester Cityja koji ima utakmicu manje.

Komentari

Povezano