Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal slavio protiv Uniteda i privremeno zauzeo prvo mjesto

U jedinom nedjeljnom susretu 37. kola engleskog Premiershipa, snage su na Old Traffordu odmjerili igrači Manchester Uniteda i Arsenala. Gostujuća je momčad u Manchesteru slavila s 0:1, osvajajući krucijalna tri boda u utrci za naslov engleskog prvaka.

Obje su momčadi u prvih 20 minuta upisivali prilike, a Topnici su oni koji su u 21. minuti i poveli. Kai Havertz lijepo je primio oduzetu loptu, utrčao u šesnaesterac i pokraj Johnnya Evansa dodao za Leandra Trossarda. Nečuvani Belgijac pravovremeno je utrčao i iz prve poentirao za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je domaća momčad u 33. i 42. minuti upisivala šanse Scotta McTominaya i Alejandra Garnacha, trupe Mikela Artete pri odlasku na odmor zadržale su minimalnu rezultatsku prednost.

Nastavak utakmice obilježio je nešto mirniji tempo, sve do duple prilike Topnika u 57. minuti. Declan Rice je na dodavanje Bukaya Sake uputio snažan udarac s ruba šesnaesterca. Nakon dobre reakcije domaće obrane, odbijeni udarac našao se u nogama Trossarda koji dodaje za Saku. Englez se u izglednoj poziciji driblingom pokušao riješiti čuvara, ali izgubio loptu. U 65. minuti Arsenal je ponovo prijetio preko sveprisutnog Martina Ødegaarda, a Vragovi iz Manchestera uzvratili su prilikama Sofyana Amrabata i Garnacha u 74. i 77. minuti.

U nadi da njegova momčad stigne zaostatak, ten Hag je u 86. minuti sve karte stavio na stol i napravio trostruku zamjenu. Uz Christiana Eriksena, ušli su mladi Ethan Wheatly i Omari Forson. Ipak, kao i cijelu utakmicu, Arsenal se kvalitetno branio i nakraju osigurao pobjedu. Finalnih 0:1 znači da Arsenal preskače Manchester City i zauzima vodeću poziciju na tablici, a poražena momčad ostaje osma.

Komentari

Povezano