Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal svladao Liverpool i približio im se na samo dva boda zaostatka

Posljednja utakmica nedjeljnog programa engleske Premier lige nam je priuštio spektakl u vidu sudara dvije prvoplasirane ekipe na Emiratesu između Arsenala i Liverpoola, a Topnici su upisali vrlo vrijednu pobjedu rezultatom 3:1.

Domaća momčad je bolje krenula u susret te je u 11. minuti zaprijetila nakon što je Gabriel Martinelli ubacio, a Bukayo Saka poslao loptu glavom pored desne vratnice. Samo tri minute kasnije je Arsenal i poveo nakon prekrasne akcije. Martin Ødegaard je sjajno okomitom loptom uposlio Kaija Havertza koji je u situaciji jedan na jedan s Alissonom Beckerom bio neuspješan, no na njegovu sreću lopta se odbila do Sake koji je na prazan gol zabio za vodstvo “Topnika”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool se u nastavku susreta probudio, no Raya na golu Arsenala nije imao previše posla. Sljedeće veće uzbuđenje smo vidjeli u 37. minuti kada je Gabriel Magalhães nakon prekida došao do udarca sa 16 metara, gađao je lijevi donji kut, međutim Alisson je bio spreman na taj udarac.

Arsenal je uspio praktički u potpunosti zaustaviti Liverpool, no onda su napravili nevjerojatnu glupost u obrani i poklonili protivniku gol za izjednačenje pred sam kraj prvog poluvremena. Gol ide na dušu Williama Salibe koji je loše zagradio loptu pored Luisa Díaza. Kolumbijac je uspio udariti loptu koja se nesretno odbila od ruke Gabriela i završila u golu za 1:1 i odlazak na predah.

Liverpool je agresivno krenuo u drugom poluvremenu te su odmah na startu zaprijetili preko Díaza i Alexisa Mac Allistera, no bezuspješno. U nastavku se gledao vrlo čvrst nogomet bez puno izglednih prilika. U 67. minuti je Liverpool uzvratio Arsenalu na sličan način preko Virgila Van Dijka i Alissona koji su sami sebi zasmetali i praktički poklonili loptu Martinelliju koji je na prazan gol zabio za vodstvo “Topnika” 2:1.

U 84. minuti je Arsenal bio jako blizu trećeg gola na utakmici. Nakon nove sjajne akcije je Ødegaard s desne strane ubacio, no neometani Jakub Kiwior nije uspio bolje zahvatiti loptu glavom, a pucao je mekano i direktno u Alissona koji je lako ukrotio loptu. Tri minute kasnije je Ibrahima Konate dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton te znatno povećao šanse Arsenalu pred sam kraj susreta.

U 93. minuti je Leandro Trossard solo akcijom na lijevoj strani nakon prodora pospremio za 3:1 i stavio “točku na i” ovog susreta. Arsenal je u konačnici zasluženo slavio i približio se prvoplasiranom Liverpoolu na samo dva boda zaostatka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano