Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal svladao Tottenham u uzbudljivom derbiju

U ranijem popodnevnom terminu 35. kola engleskog Premiershipa, snage su na Tottenham Hotspur stadionu odmjerili igrači Tottenhama i Arsenala. U 195. derbiju Sjevernog Londona gostujuća je momčad slavila je s 2:3 i tako osvojila krucijalna tri boda u borbi za naslov engleskog prvaka.

Prvu priliku susreta čekali smo do 14. minute. Thomas Partey poslao je preciznu dugu loptu prema Martinu Odegaardu koji se okreće i dodaje za Kaija Havertza. Njemački napadač iz prve upućuje udarac i trese mrežu nemoćnog Guglielma Vicarija. Ipak, Michael Oliver svirao je zaleđe Odegaarda i gol je poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnici su već minutu poslije ušli u prednost. Bukayo Saka izveo je korner, a Pierre-Emile Højbjerg nesretno glavom zabio autogol za 0:1.

Nakon primljenog pogotka, momčad Angea Postecoglua krenula je u pritisak. Pijetlovi su dominantan period obilježili šansom Cristiana Romera u 21. minuti i poništenim pogotkom Mickyja van de Vena u 22. minuti.

Visoki pritisak domaće momčadi u 27. je minuti stigao na naplatu. Obrana Arsenala kratkim je dodavanjima uspijela pronaći Havertza koji šalje dijagonalu za usamljenog Saku. Englez se oslobodio na lijevu nogu i poentirao za 0:2. Saka tako je postao prvi igrač Arsenala nakon Iana Wrighta koji je Tottenhamu zabijao na domaćem i gostujućem terenu

Momčad Mikela Artete u 38. je minuti po 21. put ove sezone kapitalizirala na prekidu. Declan Rice precizno je izveo korner te je Havertz nadskočio obranu i glavom pogodio za 0:3.

Nakon mirnijeg početka drugog poluvremena, u 63. minuti utakmica se rasplamsala. David Raya pogriješio je i neprecizno dodao za Romera koji je s lakoćom zabio za 1:3.

Agresivan pritisak domaćih rezultirao je novom promjenom rezultata u 85. minuti. Rice je skrivio kazneni udarac, a Son Heung-Min s bijele točke pokraj nemoćnog Raye pogodio za 2:3.

Arsenal se do kraja ipak uspio obraniti i zadržati prednost. Finalnih 2:3 znači da je Arsenal za tri boda povećao prednost na vodećoj poziciji Premier lige. Poražena momčad ostala je na petoj poziciji.

Komentari

Povezano