Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal tek u drugom dijelu slomio Nottingham

22. kolo engleske Premier lige su na City Groundu otvorili Nottingham Forest i Arsenal. ”Topnici” su se dugo mučili, ali su ipak uspjeli prelomiti susret u svoju korist i na kraju slaviti s 2:1.

Tijekom prvih 45 minuta nismo vidjeli mnogo toga zanimljivog. O tome dovoljno svjedoči podatak da smo nakon 47 minuta igre imali okruglo 0 upućenih udaraca u okvir, a prvi i jedini je stigao tik prije sučevog zvižduka kada je Matt Turner na golu Nottingham Foresta jednu loptu koja je svakako išla poviše vrata, rukom izbacio van igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je imao čak 81% posjeda lopte tijekom prvog dijela, no to je bilo izrazito jalovo ponajviše zbog odličnog niskog 4-5-1 bloka domaće momčadi. Najbolju prigodu je u 43. minuti imao Bukayo Saka koji je nakon odbijanca uputio udarac, no njega je Murillo skrenuo u korner.

Već početkom drugog dijela se utakmica rasplamsala, a najbolju priliku je Arsenal imao u 57. minuti kada je Martin Odegaard izbacio Gabriela Jesusa u 1 na 1 situaciju s Turnerom, ali njegov udarac trese desnu vratnicu i rezultat ostaje nepromijenjen.

Iskupio se Jesus sedam minuta kasnije kada je gotovo iz mrtvog kuta poslao loptu kroz noge bivšem suigraču te je goste doveo u vodstvo od 1:0. Tako je Brazilac “skinuo” i Nottingham Forest s popisa premierligaša protiv kojih je odigrao barem dvije utakmice, a da nije zabio. Sada se taj popis sveo na samo jedan klub – Manchester City.

Vodstvo Arsenala je udvostručeno u 72. minuti. Nakon pogreške Gonzala Montiela čije je dodavanje presijekao Odegaard, Arsenal je izašao u kontranapad 4 na 2. Norvežanin je dodao na lijevu stranu za Jesusa koji je nakon par dodira s loptom dodao za Saku koji s 12-13 metara s desne strane udarcem u suprotni kut zabija za 2:0.

Mladi Englez je tako postao prvi nogometaš Arsenala koji je u dvije uzastopne sezone imao učinak od 10+ pogodaka i 10+ asistencija u svim natjecanjima nakon Alexisa Sancheza koji je to učinio u tri sezone zaredom (2014./15. – 2016./17.).

Do kraja utakmice je Taiwo Awoniyi uspio smanjiti rezultat na 2:1 u 89. minuti nakon što je osvojio duel protiv Williama Salibe u kaznenom prostoru Arsenala, no više od toga nisu mogli te je susret okončan tim rezultatom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano