Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Arsenal ubojitim prekidima došao do uvjerljive pobjede protiv Newcastlea

Arsenal i Newcastle zadnje dvije sezone igraju utakmice pune naboja, agresivnosti pa čak i međusobne odbojnosti gdje izgleda kao da će svaki čas doći do incidenta. Tako je bilo i u prvoj utakmici ove sezone kada su Svrake u čudnoj utakmici odnijele pobjedu 1:0. Ta utakmica je sigurno poslužila Mikelu Arteti da uoči 26. kola svoju ekipu motivira na sebi svojstven način.

Već se u prvih par minuta moglo vidjeti kako je igranje na Emiratesu potpuno drugačije nego na St. James’ Parku. Nisu prošle ni pune dvije minute, a domaći su već imali dva kornera iz kojih su po običaju stvarali prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemilosrdan presing Arsenala predvođen Martinom Ødegaardom i Kaijem Haverzom je redovito tjerao goste na pogreške. Te pogreške su se morale kad tad naplatiti, a naplatile su se u 18. minuti. Tada je korner s desne strane izveo Bukayo Saka. Gabriel Magalhães je tukao glavom, Loris Karius obranio, ali ipak nedovoljno jer je Sven Botman koljenom loptu skrenuo u svoju mrežu.

Domaćin nije stao s pritiskom ni nakon gola iako im se to kroz sezonu znalo događati. Već u 24. minuti na semaforu je stajalo 2:0. Jorghinho, najbolji igrač prvog poluvremena, poslao je dugu loptu za Gabriela Martinellija koji povratnom loptom pronalazi Havertza koji zabija pokraj nemoćnog Kariusa.

Prijetio je Arsenal i do kraja poluvremena, ali udarci Martinellija i Sake nisu uspjeli pronaći put do mreže. Newcastle je pokazivao naznake buđenja, ali njihove pokušaje je spremno zaustavljao David Raya koji je njihove duge lopte čistio izlazeći daleko od svojeg gola. Na poluvremenu je rezultat bio 2:0, a činilo se kako bi rezultat više zadovoljstva trebao pružiti gostima, a ne domaćima.

Newcastle se na startu drugog poluvremena stabilizirao i uspjeli su uputiti svoja prva dva šuta. Anthony Gordon je prvi zaprijetio, ali mu je Raya lako obranio dok je Alexander Isak nekoliko minuta kasnije pucao preko gola.

Onda u 65. minuti Bukayo Saka pokazuje zašto je najbolji igrač Arsenala. Havertz ga je uposlio na desnom krilu gdje on lijepim driblingom lako prolazi Valentina Livramenta i elegantno šalje loptu u donji desni kut Kariusovog gola za 3:0.

Utakmica nije došla ni do 70. minute, Arsenal je imao prednost od četiri gola razlike. Declan Rice je izveo korner, a Jakub Kiwior je zabio za 18. gol Arsenala iz kornera ove sezone. Poljak je ujedno postao i 18. različiti strijelac za Arsenal u Premier ligi.

Newcastle je do kraja utakmice u 85. minuti preko Joea Willocka uspio ublažiti poraz zabivši za 4:1. Bez obzira na pogodak Arsenal je utakmicu mirno priveo kraju i u troboju za naslov zadržao priključak s Manchester Cityjem i Liverpoolom.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano